Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Temmuz 2024 Pazar

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'nın gündeminde bu hafta; Afganistan'a sınır dışı işlemlerinin yeniden başlaması ve göçmenlere sosyal yardım vardı. İşte yaşananlar...

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya Anayasa Mahkemesi (VfGH), Afganistan’a sınır dışı işlemlerinin yeniden başladığını duyurdu. Mahkeme, radikal İslamcı Taliban'ın iktidara gelmesinden bu yana güvenlik durumunun iyileşmesini gerekçe göstererek, 2022'de Afganistan'dan ayrılan ve Avusturya'da uluslararası koruma başvurusunda bulunan bir adamın itirazını reddetti.

Kadına şiddete karşı ulusal bir platform kuruldu

Avusturya’da Kadın İşleri Bakanı Susanne Raab ve İçişleri Bakanı Gerhard Karner, kadına şiddete karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini duyurdu. "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ulusal Platform" kurulduğunu açıklayan Bakan Raab, kadınların ve kız çocuklarının çekinmeden başvurabilecekleri ve profesyonel destek alabilecekleri bir platform oluşturduklarını belirtti. Raab, “Şiddet içermeyen bir toplum hayali etrafında birleşiyoruz" dedi.

Kanalizasyonda çalışan işçi boruya sıkışarak hayatını kaybetti

Oberwaltersdorf’ta kanalizasyon sisteminde yapılan çalışmalarda bir işçi, 100 metre uzunluğundaki boruya sıkışarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili başka bilgi verilmezken, yetkili iş müfettişliğinin soruşturma başlattığı bildirildi.

Başarılı öğrencilere aylık 1.200 avro talebi

Avusturya Üniversiteler Konferansı (uniko), başarılı öğrencilere aylık 1.200 avro temel güvence sağlanmasını önerdi. Uniko Başkanı Oliver Vitouch, bu desteğin yılda 40 ECTS puanı toplayan öğrencilere verilmesini önerdi. Ancak Federal Eğitim Bakanı Martin Polaschek bu öneriyi kabul etmedi ve Avusturya Öğrenciler Birliği'nin (ÖH) de bu sistemi reddettiğini belirtti.

ÖVP Viyana’yı hedef gösterdi, muhalefet iktidarı suçladı

Entegrasyon Bakanı Susanne Raab (ÖVP), 2023 yılı Entegrasyon Raporu’nu sundu. Raporun ardından sert eleştiriler geldi. ÖVP Viyana Başkanı Karl Mahrer, başkent Viyana’nın sosyal yardımları nedeniyle göçmenler için cazibe merkezi hâline geldiğini belirtti. Mahrer, Viyana'nın koruma statüsündeki sığınmacılara 730 avro yardım parası ödediğini, diğer eyaletlerde bu rakamın daha düşük olduğunu söyledi. Ayrıca, Viyana'da sosyal yardım alanların yüzde 60'ının yabancı uyruklu olduğunu vurguladı.

Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) Entegrasyon Sözcüsü Christian Oxonitsch ise, raporun hükümetin entegrasyon politikalarındaki başarısızlığını gösterdiğini savundu. Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), raporu "rakamlarla oynanmış" olarak nitelendirirken, NEOS’tan Yannick Shetty, mevcut politikaları "kötünün kötüsü" olarak değerlendirdi.

TIR şoförü defalarca kiliseye çarptı

32 yaşındaki bir Rumen TIR sürücüsü, Brunn am Gebirge'deki bir kiliseye aşırı hızla defalarca çarptı. Sürücünün, bölgedeki birkaç kazaya daha karıştığı bildirildi. İlk ifadesinde, bilinçli olarak ve dini bir motivasyonla hareket ettiğini söyledi. Olay, saat 16:45 civarında gerçekleşti ve sürücü direniş göstermeden tutuklandı. Polis sözcüsü Johann Baumschlager, adamın işbirlikçi ve sakin davrandığını belirtti. Sürücü, olay sırasında alkollü değildi.

Geri Dön 14 Temmuz 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN