Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya Başbakanı: Asgari ücret 15€ olacak - 14 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Nisan 2024 Pazar

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'nın gündeminde bu hafta; havuz zammı, bir anda değişen hava durumu ve tamir bonusu vardı. İşte yaşananlar...

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Yaklaşan havuz sezonuyla birlikte, Viyana belediyesine ait açık hava yüzme havuzlarının giriş ücretleri arttı. Dar gelirli Viyanalılar için önemli bir aktivite olan bu havuzlara giriş ücretlerine yüzde 8'in üzerinde zam yapıldı. Günlük bilet ücreti 7,60 avroya yükseldi ve çocuk biletlerinin fiyatı da 2,60 avroya çıktı. Ayrıca, aile biletleri için de artış yaşandı; şu anda bir yetişkin ve bir çocuk için giriş ücreti 9 avro. Zamlı tarifeler, 2 Mayıs'ta havuzların açılmasıyla birlikte yürürlüğe girecek.

Eski NATO Genel Sekreteri: Avusturya tarafını seçmek zorunda

Eski NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, "Tarafsızlığın modası geçti, Avusturya kimin yanında yer alacağını seçmek zorunda" diye konuştu. Dünyanın sıcak bir savaşa doğru gittiğini savunan Rasmussen, "Soğuk savaş dönemi bitti. Tarafsızlığın modası geçti" ifadelerini kullandı.

Tamir masraflarının 2 bin avrosunu devlet karşılayacak

Hükûmet, inşaat sektörünü canlandırmak amacıyla 2 milyar avroluk bir fon ayrıldığını duyurdu. Plana göre; evlerinde tadilat yapmak isteyenlere de kişi başı 2 bin avroya kadar 'tamir bonusu' olarak bilinen bir ikramiye verilecek. Söz konusu ikramiyeye 15 Temmuz’dan itibaren başvuruda bulunulabilecek.

Hız sınırını aşan 21 araca el konuldu

1 Mart'ta yürürlüğe giren yeni yasa ile hız sınırını aşan sürücülerin araçlarına geçici veya kalıcı olarak el konulabileceği bildirildi. Bu yeni düzenleme kapsamında, şimdiye kadar 21 sürücünün aracına geçici olarak el konulduğu açıklandı. Yeni yasaya göre, Avusturya'da şehir içinde saatte 60 kilometre veya şehir dışında saatte 70 kilometre hız sınırını aşan sürücülerin araçlarına iki hafta süreyle geçici olarak el konuluyor. Daha ağır hız ihlalleri için ise daha sert yaptırımlar getirildi. Şehir içinde saatte 80 kilometre, şehir dışında ise saatte 90 kilometre hız sınırını aşan sürücülerin araçlarına kalıcı olarak el konulacak ve bu araçlar açık artırma yoluyla satılabilecek.

Sıcaklıklar bir anda 31 derece düştü

Deutschlandsberg'de sıcaklıklar, rekor değer olan 31 dereceden, 48 saatten kısa bir sürede 30 derece fazla düşerek sadece 1 dereceye kadar geriledi. Avusturya, iki gün içinde hava durumunda keskin değişiklikler yaşadı. Bu değişiklikler özellikle Steiermark bölgesinde belirgin bir şekilde gözlendi ve bölgede nisan ayı sıcaklık rekoru kırıldı.

FPÖ: Kamu yayıncılığı vergisi kaldırılsın

FPÖ, kamu yayıncılığı vergisinin kaldırılması talebiyle Meclis'e önerge sundu. İktidardaki ÖVP ise buna karşı çıktı. FPÖ tarafından sunulan önergede, kamu kurumlarında yöneticilere ödenen yüksek maaşlar eleştirildi. Parti, bu yüksek maaşların finansmanında kullanılan kamu yayıncılığı vergisinin, Avusturya halkı üzerinde büyük bir mali yük oluşturduğunu savundu. Öneriye karşı çıkan iktidardaki Avusturya Halk Partisi (ÖVP), medya özgürlüğünü gerekçe göstererek, önergenin uygulanmasının mümkün olmadığını açıkladı. Ayrıca, sosyal demokrat partiler de öneriye kesin bir şekilde karşı çıktılar.

Geri Dön 21 Nisan 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN