Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya Başbakanı: Asgari ücret 15€ olacak - 14 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Nisan 2024 Pazar

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'nın gündeminde bu hafta; eski Anayasa Koruma Dairesi çalışanının casusluk şüphesiyle tutuklanması, vasıflı işçi açığı ve konut krizi vardı. İşte yaşananlar...

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'da, Federal Anayasayı Koruma Dairesi'nin eski bir çalışanı olan Egisto Ott, casusluk şüphesiyle tutuklandı. Ulusal Güvenlik Konseyi acil toplantı yaptı. Ott'un tutuklanması ülkenin siyasi gündemine hızla yerleşti. Başbakan Karl Nehammer, 9 Nisan'da Ulusal Güvenlik Konseyi'ni acil olarak toplayacağını duyurdu. Yeşiller iss, FPÖ'ye ciddi suçlamalarda bulundu. Parlamento Grup Başkanı Sigrid Maure, cuma günü düzenlediği basın toplantısında, partinin zalim bir saldırganın emirlerine göre hareket ettiğini söyledi.

Avusturya vasıflı işçi açığına karşı hizmetlerini genişletiyor

Göç ve Entegrasyon Bakanı Susanne Raab, yurt dışından gelen kalifiye işçilere yönelik yeni hizmetlerin hayata geçirileceğini açıkladı. Yeni düzenlemeler kapsamında, mesleklere yönelik Almanca eğitimlerinin çeşitlendirileceği bildirilirken, özellikle açığın yüksek olduğu hemşirelik alanlarında okuyanların öğrenim ücretlerine de destek verileceği duyuruldu. Bakan Raab, "Öncelikli hedefimiz hemşire açığını kapatmak olacak" ifadelerini kullandı.

Barınma krizine rağmen 230 bin konut boş

Çevreyi koruma örgütü Greenpeace'in güncel bir araştırmasına göre, Avusturya'da en az 230 bin dairenin kullanılmadığı ve boş tutulduğu ortaya çıktı. Greenpeace, Avusturya’da yılda 60 bin yeni konut inşa edildiğine işaret ederek, hükûmeti acil önlem almaya çağırdı. Hükûmetin boş tutulan evlere yönelik hazırladığı yasa taslağının bir an önce yürürlüğü girmesi gerektiği bildirildi. Hükûmetin söz konusu taslağı eyalet yönetimleri tarafından da onaylanırsa, boş tutulan ve kiraya verilmeyen evlerden ek vergi alınacak.

Kiracılar küflü evlerde barınmak zorunda kalıyor

Viyana'daki belediye konutlarında yaşayan çok sayıda dairenin sağlıksız koşullarda olduğu ve bu durumun kiracıların sağlığını olumsuz etkilediği belirlendi.Evlerdeki yüksek nem oranı nedeniyle Legionella bakterisinin oluştuğu ve bunun bazı kiracıların sağlık sorunları yaşamasına yol açtığı iddia edildi.

Minik Danka’nın katil zanlıları belediye çalışanları çıktı

Sırbistan'da geçen hafta sonu kaçırıldığı düşünülen iki yaşındaki Danka isimli bebekle ilgili olarak Avusturya'da alarma geçilmiş, bebek Viyana'daki bir metro durağında iki kadınla birlikte görüldüğüne dair görgü tanıklığı bildirilmişti. Ancak Sırbistan Cumhurbaşkanı Alexander Vučić, yaptığı son açıklamada Danka'nın öldürüldüğünü duyurdu. İki şüphelinin cinayeti itiraf ettikleri ve tutuklandıkları belirtildi. Şüphelilerin belediye çalışanı olduğu ve arabalarında bulunan kan izlerinin onları ele verdiği açıklandı.

Salzburg’da iki emekli 160 bin avronun üzerinde dolandırıldı

Salzburg'da iki emekli, 160 bin avro değerindeki birikimlerini kripto dolandırıcılarına kaptırdı. Salzburg polisinin açıklamasına göre, dolandırıcılar yaşlı bireyleri hedef alarak, Britanya merkezli bir sanal şirkete yatırım yapmaya ikna etmişler. Bu şirket, yatırımcılara kripto cüzdan açtıracaklarını ve önemli miktarda kâr elde edeceklerini vaat etmiş. Ancak bir yıl içinde yatırılan tüm para kaybolmuş ve farklı hesaplara aktarılmış. 

Geri Dön 07 Nisan 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN