Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Ekim 2023 Pazar

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'nın gündeminde bu hafta; artan korona vakaları, okula sıkılan biber gazı ve Lidl'ın temel gıda ürünlerinden KDV'yi kaldırması vardı. İşte yaşananlar...

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Viyana Gümrük İdaresi, bir kargo paketi içerisinde Nazi hançeri bulunduğunu bildirdi. Hançerin, Gestapo subayları tarafından kullanıldığı belirlendi. Avusturya Maliye Bakanı Markus Brunner, söz konusu eşyanın bir koleksiyon öğesi olmadığını, tarihin en karanlık dönemini nitelendirdiğini belirtti. Hançer, soruşturma için polise teslim edildi.

Okula biber gazı

Baden’da perşembe günü bir okulda göz yaşartıcı gaz saldırısı gerçekleşti. Aşağı Avusturya Eyaleti Polis Müdürlüğü 14 öğrencinin gazdan etkilendiğin, 7 öğrencinin de hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Öğrencilerin nefes darlığı, dolaşım sorunları ve gözlerinde yanma olduğu açıklandı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre tuvalete ve bazı sınıflara biber gazı sıkıldığı belirtildi. Öğrenci şakası olabileceği düşünülüyor.

Lidl temel gıda ürünlerinden KDV'yi kaldırdı

Süpermarketler zinciri Lidl, 100 temel gıda ürününden KDV’yi kaldırdığını duyurdu. Ekim ayının sonuna kadar sürecek indirimlerde, tereyağı, süt, kıyma, un, şeker ve muz gibi ürünlerin fiyatlarının yüzde 10 ila yüzde 20 oranında düştüğü bildirildi.

Burgenland’da ‘evde bakım' kapsamı genişletildi

Burgenland eyaletinde evde bakıma ilişkin istihdam kapsamı genişletiliyor. Yeni modele göre 1 Ocak 2024’ten itibaren kan bağı olmayan komşu ve tanıdıklar da bakıma ihtiyacı olan kişilere hizmet verebilecek, devlet tarafından istihdam edilecek, sosyal güvence kapsamına alınacak.

Korona hazırlıkları

Korona vakaları artıyor. Ülke genelinde 200’e yakın kişinin hastanelerde yatarak tedavi edildiği açıklandı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Johannes Rauch, "Avusturya, korona sonbaharına hazırlıklı. Bir yıl öncesine göre çok daha tecrübeliyiz" mesajını verdi ve aşı çağrısında bulundu.

Geri Dön 01 Ekim 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN