Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Temmuz 2024 Çarşamba

Yılda 20 kişi aşırı sıcak nedeniyle hayatını kaybediyor

Almanya'da aşırı sıcaklar can alıyor. İstatistiklere göre; son 20 yılda, her yıl ortalama 1.500 kişi aşırı sıcak nedeniyle hastaneye kaldırılıyor, 20 kişiyse yaşamını yitiriyor.

Yılda 20 kişi aşırı sıcak nedeniyle hayatını kaybediyor

Almanya'da aşırı sıcaklar halk sağlığını tehdit ediyor. Federal İstatistik Dairesi (Destatis) verilerine göre, 2002-2022 yılları arasında güneş çarpması ve aşırı sıcak nedeniyle her yıl ortalama 1.500 kişi hastanede tedavi altına alındı, 20 kişi ise hayatını kaybetti. 

Sıcak günler artıyor

Alman Meteoroloji Dairesi, sıcaklığın 30 santigrat derece veya üzerine çıktığı günleri 'sıcak gün' olarak tanımlıyor. Bu günlerin sayısının arttığı yıllarda, sıcaklıktan kaynaklanan sağlık sorunları da artıyor. 

2015 yılında rekor sayılar

2015 yılında aşırı sıcak ve güneş ışığı nedeniyle hastanede tedavi edilen kişi sayısı 2 bin 322'ye ulaştı ve bu rakam, 2002-2022 yılları ortalamasının yüzde 59 üzerinde. Aynı yıl, aşırı sıcaklar nedeniyle 60 kişi hayatını kaybetti, bu da ortalamanın üç katıydı. Alman Hava Durumu Servisi, 2015 yılında ortalama 17,6 sıcak gün kaydetti.

Uyarılar ve önlemler

Destatis yetkilileri, "Aşırı sıcaklar Almanya’daki nüfusun sağlığı açısından ciddi bir sorun teşkil ediyor" uyarısında bulundu. Sıcak günlerin artması, halk sağlığı için önlemler alınmasını gerektiriyor.

Geri Dön 17 Temmuz 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN