Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
25 Temmuz 2024 Perşembe

Yeşiller eriyor

Yeşiller Partisi, son ankete göre oy kaybederek yüzde 10,5’e geriledi. Trafik ışığı koalisyonu ise toplamda yüzde 30,5 oy ile CDU/CSU'nun gerisinde kaldı.

Bild gazetesi adına INSA araştırma şirketi tarafından yapılan son ankete göre, Yeşiller Partisi'nin oy oranı yarım puan daha düşerek yüzde 10,5’e geriledi. Bu, partinin son 6 yıldaki en kötü sonucu oldu. Yeşiller en son Nisan 2018'de yüzde 10’a düşmüştü.

Trafik ışığı yüzde 30,5'te kaldı

Trafik ışığı koalisyonunun toplam oyu yüzde 30,5’te kaldı. SPD yüzde 15, FDP ise yüzde 5 oy aldı. Birlik (CDU/CSU) partileri ise yüzde 31'lik oy oranını koruyarak hükûmetin toplam oy oranını geçti.

Diğer partilerin durumu

Ankete göre; bir puan kaybeden AfD yüzde 1, Sahra Wagenknecht'in kurduğu BSW yüzde 9, Sol Parti ise yüzde 3,5 oy aldı. 

Olası koalisyon senaryoları

Olası senaryolara göre, Birlik ve SPD'den oluşan yüzde 46'lık büyük koalisyon ve CDU/CSU, Yeşiller ve FDP'den oluşan yüzde 46,5'lik Jamaika koalisyonu mümkün gözüküyor. Yeşiller Partisi Lideri Ricarda Lang, ZDF yayınında yaptığı açıklamada, "Önümüzde yapılacak çok iş var" dedi.

Geri Dön 25 Temmuz 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN