Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Temmuz 2024 Cuma

Yeni vergi reformu

Maliye Bakanı Lindner tarafından hazırlanan 2024 yılı Vergi Kanunu tasarısı, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Tasarı, vergi indirimleri ve vergi sınıflarında reformları içeriyor.

Yeni vergi reformu

Evli çiftler ve hayat arkadaşları için vergi sınıfı 3 ve 5 kaldırılarak, yerine sadece "faktör yöntemi" (vergi sınıfı 4) uygulanacak. Bu değişiklik, daha az bürokrasi ile daha adil bir vergi sistemi hedefliyor. Yeni sistemle, eşler arasındaki vergi yükü daha adil dağıtılacak ve düşük gelirli eşin net kazancı artırılacak. Örneğin, ayda 4000 ve 2000 avro kazanan bir çiftte, yüksek gelirli eşin net geliri 290 avro azalırken, düşük gelirli eşin net geliri 230 avro artacak.

Bavyera Maliye Bakanı'ndan eleştiri

Bavyera Maliye Bakanı Albert Füracker, popüler vergi sınıflarının kaldırılmasını eleştirerek, bunun ailelere mali yük getireceğini belirtti. Füracker, "Bu, ailelere yılda birkaç bin avroluk yük getirecek" dedi.

Çocuk parası ve vergiden muaf gelir sınırı

2025'ten itibaren çocuk parası 5 avro artırılarak 255 avroya çıkarılacak ve 2026'da 259 avro olacak. Ayrıca, vergiden muaf gelir sınırı 2024'te 180 avro artarak 11 bin 784 avroya, 2025'te 300 avro artarak 12 bin 84 avroya, 2026'da ise 252 avro artarak 12 bin 336 avroya yükselecek.

Vergi indirimi ve adil dağılım

Çocuklara yönelik vergi indirimi de 2025'te 60 avro, 2026'da ise 156 avro artırılacak. Bu reformlar, enflasyonun etkilerini dengelemek ve vergi mükelleflerini rahatlatmak amacıyla yapılıyor. Vergiden muaf gelir sınırı ve çocuk yardımıyla ilgili rakamlar, ilerleme raporunun sunulmasından sonra sonbaharda değişebilir. Amaç, ücret artışlarının enflasyon tarafından silinmesini önlemek.

Geri Dön 26 Temmuz 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN