Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
20 Temmuz 2024 Cumartesi

Von der Leyen yeniden AB Komisyonu Başkanı seçildi

Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu'ndan güvenoyu alarak bir dönem daha Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı oldu. Peki bu, Almanya için ne anlama geliyor?

Konut: AB, konut ve emlak piyasasındaki krize çözüm bulmak amacıyla 2025'ten itibaren uygun fiyatlı konutlardan sorumlu bir komisyon üyesi atayacak. Bu, konut inşaatına para pompalamayı planlayan AB için, inşaat krizi yaşayan Almanya'ya iyi haber.

Savunma: Von der Leyen, AB'nin Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceğini ve "gerçek bir Avrupa Savunma Birliği" oluşturmayı hedeflediğini belirtti. Bu, Almanya'nın silah endüstrisi ve istihdamı için yeni fırsatlar anlamına geliyor.

Göç: Von der Leyen, Avrupa göç ve sığınma stratejisini destekleyerek, Frontex'i genişletmeyi ve sınır koruma birliklerinin sayısını üç katına çıkarmayı planlıyor. Bu, Almanya için daha az yasadışı göçmen demek.

İstihdam: Von der Leyen, bir sermaye piyasaları birliği ile yılda yaklaşık yarım trilyon avroluk yeni istihdam yaratmayı hedefliyor. Daha hızlı onay ve daha az bürokrasi vaadi, Alman ekonomisinin nitelikli iş gücü sorununa umut olabilir.

Merz’den FDP’ye eleştiri: Ne yaptıklarını anlayamıyorum

CDU lideri Friedrich Merz, Ursula von der Leyen'in AB Komisyonu başkanlığı seçiminde 5 FDP milletvekilinin ona oy vermemesini eleştirdi. Merz, "Aylardır hem Avrupa Parlamentosu hem de Almanya Federal Meclisi'ndeki bazı FDP milletvekillerinin tutumunu anlayamıyorum" dedi.

Ursula von der Leyen kimdir?

1958'de Belçika'da doğan von der Leyen, Alman bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası, AB'nin ilk yetkililerinden biri ve Aşağı Saksonya Eyalet Başkanı'ydı. Üniversite eğitimine ekonomi ile başlayan von der Leyen, 1987'de Hannover Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1990'da CDU'ya katılarak siyasi kariyerine başladı. 2005'te Angela Merkel'in kabinesinde Aile, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanı olarak federal hükûmette yer aldı. 2009-2013 yılları arasında Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı olarak görev yaptı. 2013'te Almanya'nın ilk kadın Savunma Bakanı oldu ve 2019'a kadar bu görevde kaldı.

Geri Dön 20 Temmuz 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN