Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Eylül 2023 Çarşamba

Uygun fiyatlı konutlar geliyor

Almanya'da inşaat sektörünü desteklemek adına hükûmet harekete geçti. Uygun fiyatlı konutlar inşa edilecek. Ayrıca ev sahibi olmak isteyen ailelere de destek sunulacak.

Uygun fiyatlı konutlar geliyor

Almanya'da konut sıkıntısının artması üzerine hükûmet, inşaat sektörünü desteklemek amacıyla önemli adımlar attı. Başbakan Olaf Scholz, "Uygun Fiyatlı Konut için İttifak Günü" dolayısıyla 14 maddelik bir önlem paketini açıkladı. Bu önlemlerle konut inşaatı teşvik edilmesi hedefleniyor.

Alman hükûmeti, yeni bina verimliliği kurallarının sıkılaştırılmasını askıya alarak inşaat sektörünü desteklemeyi planlıyor. Bu sayede daha fazla konut inşa edilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, inşaat sektörünü olumsuz etkileyen yüksek faiz oranları ve artan maliyetlere karşı 45 milyar avroluk bir yardım paketi açıklandı. Bu yardım paketiyle federal hükûmet, 2027 yılına kadar uygun fiyatlı konutlar için 18 milyar avro fon sağlayacak.

Başbakan Scholz, ayrıca ev sahibi olmak isteyen ailelere de destek sunacaklarını açıkladı. Gelir sınırları artırılacak ve her çocuk için ek yardımlar sağlanacak. Ayrıca, tadilat ihtiyacı olan evlerin satın alınmasını teşvik eden bir program başlatılacak ve boş ofislerin dairelere dönüştürülmesi desteklenecek.

Hükûmet ayrıca emlak devir vergisini daha esnek hale getirilmesini ve eyaletlerin vergi indirimlerini teşvik etmeyi planlıyor. İnşaat projelerine özel vergi avantajları sağlanacak ve iklim dostu ısıtma sistemlerine geçiş teşvik edilecek. Ayrıca, uygun fiyatlı konutlar ve krediler için KDV'nin düşürülmesi de gündemde.

Ancak bu önlemler çevre derneklerini hayal kırıklığına uğrattı. Çevre grupları, paketin ekolojik açıdan yetersiz olduğunu ve iklim hedeflerine uygun olmadığını belirtti. Özellikle yeni bina verimliliği kurallarının askıya alınması eleştirildi.

Geri Dön 27 Eylül 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN