Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
10 Temmuz 2024 Çarşamba

Trafik ışığı dibi gördü

Almanya'da yapılan son ankete göre; trafik ışığı koalisyonunun oy oranı en düşük seviyeye geriledi. Üç partinin toplam oy oranı yüzde 30.

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'den (FDP) oluşan koalisyon hükûmetinin oy oranı, Forsa Enstitüsü'nün yaptığı haftalık ankette en düşük seviyeye geriledi. RTL/ntv adına yapılan Trendbarometer anketine göre, trafik ışığı koalisyonunun toplam oy oranı yüzde 30.

Başbakan Olaf Scholz'un partisi SPD, bir önceki haftaya göre bir puan kaybederek yüzde 14 seviyesine indi. FDP de bir puan düşüşle yüzde 5'e gerilerken, Yeşiller oy oranını yüzde 11'de korudu. Ana muhalefetteki Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin toplam oy oranı ise bir puan düşüşle yüzde 30 seviyesinde.

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi, bir puan artışla oy oranını yüzde 17'ye yükseltti. Solcu Sahra Wagenknecht İttifakı da oy oranını bir puan artırarak yüzde 8'e çıkardı.

Başbakan adaylığı yarışında da Scholz, CDU lideri Friedrich Merz'in gerisinde kaldı. Ankete göre, başbakanlık yarışında yüzde 28'lik kesim Merz'i, yüzde 25 ise Scholz'u destekliyor. Yüzde 47'lik bir kesim ise her iki siyasetçiye de oy vermeyeceğini belirtti.

Geri Dön 10 Temmuz 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN