Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Kasım 2023 Cumartesi

Süsüne en düşkün Baerbock çıktı

Almanya'da federal bakanların kuaför masrafları tartışma yarattı. Bakanlar, bu yılın başından beri 186 bin avro harcadı. En çok harcayan ise neredeyse 100 bin avroyla Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock.

Almanya'da trafik ışığı koalisyonu hükûmetinin bakanlarının makyaj ve kuaför masrafları, kamuoyunda tartışmalara yol açtı. AfD Milletvekili Stephan Brandner'ın verdiği soru önergesine verilen yanıta göre, hükûmet Ocak 2023 yılından bu yana daha güzel görünmek için 186 bin avro harcadı.

Masrafların dağılımı

Yıl boyunca kuaför masrafı en az olan Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck (Yeşiller Partisi) oldu. Habeck, yıl boyunca sadece 550 avro harcadı. Bakanlar arasında ikinci sırada kuaförü için 1.833 avro harcayan FDP'li Maliye Bakanı Christian Lindner yer aldı.

Kuaför ve makyaj faturası en kabarık olansa Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock (Yeşiller Partisi) oldu. Ocak ayından bu yana Baerbock, 98 bin 770 avro harcadı.

Başbakan Olaf Scholz (SPD), 23 bin 13 avro, Aile Bakanı Lisa Paus (Yeşiller Partisi) 20 bin 909 avro, İmar Bakanı Klara Geywitz (SPD) 12 bin 816 avro, Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD) ise 3 bin 869 avro harcadı.

Merkel'in masrafları da dahil

Başbakan ve bakanlar dışında hala eski Şansölye Angela Merkel'in saç ve makyaj masrafları için de vergi mükellefi 2023'te yaklaşık 30 bin avro ödedi.

Kamuoyunda tartışmalar

Baerbock'un makyaj ve kuaför masrafları, özellikle sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları, Baerbock'un masraflarının fazla olduğunu ve bu paranın başka amaçlar için kullanılması gerektiğini savundu.

Hükûmet Sözcüsü Christiane Hoffmann, Baerbock'un makyaj ve kuaför masraflarının, görev gereği gerekli olan masraflar olduğunu savundu. Hoffmann, Baerbock'un uluslararası toplantılara katıldığını ve bu toplantılarda iyi görünmesi gerektiğini söyledi.

Geri Dön 18 Kasım 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN