Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
06 Ekim 2023 Cuma

SPD Hessen’den 'araba yasağı' vaadi

Hessen'de bu pazar düzenlenecek eyalet seçimleri öncesi SPD, 'araba yasağı' vadetti.

SPD Hessen’den 'araba yasağı' vaadi

Almanya'nın Hessen eyaletinde bu pazar eyalet parlamentosu seçimleri yapılacak. SPD, araç trafiğini azaltma amacıyla çoğu sürücüyü endişelendirebilecek bir öneri sunuyor.

SPD, Hessen eyaletinin Almanya genelinde araç trafiğini azaltma konusunda öncü olmasını hedefliyor. Önerileri arasında yıllık en az yüzde 10'luk bir azaltma hedefi bulunuyor ve bu hedefe ulaşmak için gerekirse 'özel haklara orantılı müdahale' yapılmasını içeriyor. Bu, sürüş yasaklarını da içerebilir ancak SPD, bu 'özel haklara müdahalelerin' ne anlama geleceği konusunda net bir açıklama yapmıyor.

CDU/Yeşiller koalisyonu öneriyi reddetti

Bu öneri, eyalet parlamentosunda hükûmet tarafından (CDU/Yeşiller) reddedildi. Ancak pazar günkü seçimler sonrasında SPD'li bir hükûmet iktidara gelirse, bu planın uygulanma olasılığı var. CDU lideri Boris Rhein, bu seçeneği göz ardı etmediklerini belirtti.

SPD Hessen Meclis Grup Başkanı Günter Rudolph, SPD'nin bu yasa tasarısına bağlı olduğunu ve ulaştırma politikası fikirlerini olası koalisyon müzakerelerinde sürdüreceklerini söyledi. CDU Hessen Genel Sekreteri Manfred Pentz, "Arabadan diğer ulaşım araçlarına zorla geçiş, özgürlüğü hiçe saymak anlamına gelir" dedi.

CDU üyesi Uwe Becker ise SPD'nin, kişisel haklara müdahale dahil olmak üzere Hessen'deki araç trafiğine ciddi sınırlamalar getirmek istediğini ve bu konunun pazar günkü seçimlerde önemli bir konu olduğunu hatırlattı.

Geri Dön 06 Ekim 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN