Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
13 Temmuz 2023 Perşembe

SPD: Evli çiftler için ortak vergi beyannamesi kaldırılsın

SPD, evli çiftlerin gelirlerinin birleştirilerek bölünmesi uygulamasının kaldırılmasını önerdi.  Öneriye Yeşiller Partisi ve Sol Parti'den destek gelirken CSU'lu Söder ise 'saçmalık' olarak nitelendirdi.

SPD Genel Başkanı Lars Klingbeil RND'ye verdiği demeçte, 'Elterngeld' olarak bilinen ebeveyn parasına ilişkin planlanan kısıtlamalar yerine, evli çiftlere yönelik ortak vergi beyannamesi verme 'Ehegattensplitting' uygulamalarının kadın ve erkek arasındaki gelir eşitsizliğinin artmasına neden olduğu gerekçesiyle kaldırılmasını önerdi. 

Yeşiller'den destek

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Ricarda Lang’dan da öneriye destek geldi, 'görüşmelere açığız' mesajı yayımlandı. Alman Sendikalar Birliği de, SPD’li siyasetçinin çağrısını olumlu karşıladı. Sol Parti Milletvekili Christian Görke de öneriyi desteklediğini bildirdi. 

Söder'den 'saçmalık' çıkışı

Bavyera Başbakanı CSU’lu Markus Söder ise Bild’e yaptığı açıklamada, “Federal hükûmetin yeni bir saçmalığıyla daha karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı. CSU’lu siyasetçi, kanıtlanmış politikaları sorgulamak yerine annelere emekli maaşı verilmesi için adım atılması gerektiğini savunarak, “Ellerinizi aileleri koruyan vergi politikalarından çekin!” ifadesini kullandı.

Geri Dön 13 Temmuz 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN