Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Temmuz 2024 Perşembe

Spahn, savaş sonrası dönemdeki en büyük israfı yaşattı

Federal Sayıştay, pandemi döneminde tedarik edilen maskelerin, kalite kontrolü yapılmadan alındığını ve milyarlarca avronun israf edildiğini açıkladı. Lauterbach, bakanlığın ihmâlini kabul etti.

Spahn, savaş sonrası dönemdeki en büyük israfı yaşattı

Almanya’da Federal Sayıştay (Bundesrechnungshof) raporunda, koronavirüs salgını döneminde Federal Sağlık Bakanlığı tarafından tedarik edilen milyarlarca avro değerindeki maskelerin gerekli kalite kontrolü yapılmadan alındığı belirtildi. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD), bakanlığın ihmalini kabul etti.

F.A.Z’in haberine göre, 2020’de pandeminin başında dönemin Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn (CDU), uzmanların tavsiyesine rağmen maske alımlarının fiyatını önemli ölçüde artırdı. "Open-House" ihale sürecinde, her tedarikçi FFP2 veya KN95 maskesi başına 4,50 avro sabit fiyatla sözleşme imzalamıştı. Ancak, vaatlerin fazla olması ve düşük kalite nedeniyle süreç kontrolden çıktı. Yeşiller Partisi, bunu "savaş sonrası tarihteki en pahalı israf" olarak nitelendirdi.

Mart 2020'de, maske açığını kapatmak için başlatılan "Open-House" ihalesi kapsamında, toplam bedeli 4,5 milyar avroyu bulan 738 sözleşme imzalandı. Ancak talep yoğunluğu nedeniyle teslim süresi birkaç güne indirildi ve 30 Nisan 2020’den sonra teslim edilen maskelerin ödenmeyeceği açıklandı. Jens Spahn döneminde, Sağlık Bakanlığı 5,9 milyar avro harcayarak 5,7 milyar koruyucu maske satın aldı, ancak bu maskelerin yarısından fazlası kullanılmadığı için imha edildi.

Geri Dön 18 Temmuz 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN