Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Aralık 2023 Salı

Sosyal medyayı azaltanlar mutlu

Yapılan son araştırma, sosyal medya kullanımını günde 30 dakika azaltmanın zihin sağlığını geliştirdiğini, mutluluğu arttırdığını ve depresyonu azalttığını ortaya koydu.

Almanya'da Ruhr Üniversitesi ve Almanya Zihin Sağlığı Merkezi'nin yaptığı bir araştırma, günlük sosyal medya kullanımının 30 dakika azaltılmasının zihin sağlığını geliştirdiği, işteki mutluluğu arttırdığı ve depresyon belirtilerini azalttığını ortaya koydu. Araştırmacılar, bu nedenle sosyal medya kullanım süresinin kısaltılmasını ve zaman sınırlarının belirlenmesini öneriyor.

Araştırma raporunda, sosyal medyada kısa süre geçirmenin anlık olarak morali düzeltebileceği ancak uzun vadede oluşan bağımlılığın psikolojik sağlığa zararlı etkiler yaratabileceği belirtiliyor. Araştırmaya 166 çalışan katıldı ve iki gruba ayrıldılar. Birinci grup sosyal medya alışkanlıklarını sürdürürken, ikinci grup bir hafta boyunca her gün sosyal medya kullanımını 30 dakika azalttı.

Araştırmanın sonucunda, sosyal medya kullanımını azaltan ikinci gruptaki kişilerin iş yerindeki stres seviyesinin ve kovulma korkusunun azaldığı, zihinsel olarak daha iyi hissettikleri ve işlerine daha çok odaklanarak daha fazla tatmin oldukları tespit edildi.

Ruhr Üniversitesi'nden Doç. Dr. Julia Brailovskaia, araştırmanın sonuçlarına ilişkin, "Beynimiz, sürekli dikkat dağılmalarıyla başa çıkmak için mücadele veriyor. Sosyal medyayı kontrol etmek için işlerini sürekli bırakan kişiler daha çok zorlanıyor. Günde 30 dakika azalan sosyal medya kullanımı, kişilerin kendilerini daha az yorgun ve işlerine daha odaklı hissetmelerini sağlıyor. Ayrıca, sosyal medyada bir şeyleri kaçırma korkusu da azalıyor.

Geri Dön 19 Aralık 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN