Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Kasım 2023 Salı

Sol Parti'den Brecht alıntılı yeni yol haritası

Sol Parti, 10 milletvekilinin ayrılması sonucu Federal Meclis Grubu statüsünü kaybettikten sonra yeniden güçlenmek için bir yol haritası belirledi.

Yeniden eşbaşkan seçilen Janine Wissler, kurultayda yaptığı açıklamada, "Bu bölüm bizim için kapandı. Şimdi yeni bir döneme başlıyoruz ve hedefimize 'yenilenme, açılma ve değişimle' ulaşabiliriz" dedi.

"Kararlılığımızı gösterip hedeflerimizi iyi anlatırsak başarılı oluruz"

Sol Parti, 26 Eylül 2021'deki genel seçimlerde yüzde 5 barajına takılmasına rağmen 3 seçim bölgesinde en fazla oyu alarak Federal Meclis'e 39 milletvekili göndermişti. Yaşanan sıkıntıları aşmak için Augsburg'da düzenlenen kurultayda, Janine Wissler ile Martin Schirdewan yeniden Eş Başkan seçildi. Eş Başkan Wissler, "Sosyal adalet ve barış politikamızdaki kararlılığımızı gösterirsek, hedeflerimizi halka daha iyi anlatırsak, başarılı olabiliriz" diye konuştu.

"Sola ihanet"

Kurultayda, Sol Parti'den ayrılarak yeni bir parti kurma kararı alan Sahra Wagenknecht ve 9 milletvekili de tartışıldı. Ayrılıkların ardından Federal Meclis Grubu statüsünü kaybeden parti, Wagenknecht ve diğer milletvekilleri için "Almanya'da sola ihanet" suçlamasında bulundu.

Brecht'ten alıntı

Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Dietmar Bartsch, Wagenknecht destekçilerine hitaben, "Konu söz konusu olduğunda kaçmak benim işim değil, başkasının meselesi" dedi. Eş Başkan Martin Schirdewan ise Wagenknecht'in adını anmadı ancak, Bertolt Brecht'ten alıntı yaparak "Bir arkadaşınız gittiğinde kapıyı kapatmalısınız, yoksa hava soğur" ifadelerini kullandı.

Geri Dön 21 Kasım 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN