Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
17 Temmuz 2024 Çarşamba

'Sivrisinek' uyarısı: Ağustosa kadar sürecek

Almanya'nın büyük bir kısmında milyonlarca sivrisinek salgın hâline geldi. Uzmanlar, bu durumun ağustos ayına kadar süreceğini belirtiyor.

Şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle oluşan büyük su birikintileri, sel sivrisineklerinin hızla çoğalmasına yol açtı. Havanın nemli kalması ve yağmurların devam etmesi de bu durumu destekledi. Büyük şehirlerde ve kent merkezlerinde sivrisinek sayısında artış gözlemleniyor. Larvaların gelişebileceği alanlar parklar, sulama alanları ve balkonlardaki çiçek saksılarının çevresi oluyor.

2024 yılının nisan, mayıs ve haziran aylarında ortalamanın üzerinde yağış alması ve ılıman geçen kış mevsimi, sivrisineklerin çoğalması için uygun ortam sağladı. Bu faktörler, daha kurak yıllara göre bu yıl daha fazla sivrisinek olmasına neden oldu.

Doğru bilinen yanlışlar

Friedrich Loeffler Enstitüsü'nden Biyolog Helge Kampen, sivrisineklerin kana değil, kokuya göre hareket ettiğini belirtti. Kampen, "Tatlı kan yoktur, sivrisinekler koku kokteyllerine tepki verirler. Solunan karbondioksit ve cilt yoluyla yayılan kokular sivrisinekleri çeker" dedi.

İçki içenler daha çekici

Sivrisinek Uzmanı Doreen Werner, alkol içen insanların sivrisinekleri daha çok çektiğini belirtti. Werner, "Alkol, damarları genişleterek kan dolaşımını ve ter üretimini artırır. Bu da sivrisinekler için çekici bir ter kokusu oluşturur" dedi. Amerikan Sivrisinek Kontrol Derneği'nin yaptığı araştırma da bu durumu doğruladı. Alkol içen deneklerin üzerine daha fazla sivrisinek kondu.

Işığa tepki ve kaşıntı

Kampen, sivrisineklerin ışığa geldiği iddiasının doğru olmadığını, sadece birkaç türün ışığa tepki verdiğini söyledi. "Akşamları evinizde ışıkları kapatsanız da sivrisinekler içeri girer" dedi. Federal Çevre Ajansı, dış mekanlarda UV lambalarının kullanımının yasak olduğunu belirtiyor çünkü UV ışıkları sivrisinekler yerine nesli tükenmekte olan böcek türlerini çekiyor.

Alerji Uzmanı Mathias Sulk, sivrisinek ısırıklarındaki kaşıntının tükürükle hafifletilebileceğini ancak bunun yerine su kullanmanın daha sağlıklı olduğunu belirtti. "Ağız mukozasındaki bakteriler cilde temas edebilir, bu sivrisinek ısırıkları için iyi değildir" dedi.

Geri Dön 17 Temmuz 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN