Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Eylül 2023 Perşembe

'Sınır kontrolü' tartışması yeniden alevlendi

Almanya'da artan göç, 'sınır kontrolü' ve 'entegrasyon' tartışmalarını beraberinde getirdi. Öte yandan, eğitim sisteminde de kriz yaşanıyor.

Almanya'da 'sınır kontrolleri' tartışması giderek büyüyor. Hükûmetin küçük ortağı Hür Demokrat Parti (FDP), kayıt dışı göçü durdurmak için sınır kontrollerinin artırılmasını talep etti ve ana muhalefet CDU/CSU da bu fikri destekledi. Ancak İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD), sınır kontrollerinin artırılmasına karşı çıktı.

"Kayıt dışı göç, var olan sorunları derinleştirir"

FDP Genel Sekreteri Bijan Djir-Sarai, kayıt dışı göçün durdurulması gerektiğini vurgulayarak, sınır kontrollerinin artırılması gerektiğini savundu. Almanya'nın göç politikasını eleştiren Djir-Sarai, bu krizin eğitimsizlik, sosyal ve temel yardımlara bağımlılık gibi sorunları derinleşeceğini ifade etti.

"Entegrasyon, sadece barınma ve beslenmeden ibaret değil"

Ana muhalefet partileri CDU/CSU da liberallerin çağrısını destekliyor. CDU'nun entegrasyon uzmanı Serap Güler, entegrasyonun sadece barınma ve beslenmeden ibaret olmadığını belirterek, düzensiz göçün devam etmesi hâlinde, eğitim alanında bir entegrasyon krizinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. CDU Başkan Yardımcısı Karin Prien, okullara 210 binden fazla Ukraynalı öğrencinin kaydedildiğini hatırlatarak, eğitim sektöründe öğretmen ve bütçe açığının artacağına dikkat çekti.

Saksonya İçişleri Bakanı Armin Schuster de mevcut göç dalgasının şiddetine dikkat çekerek, "Almanya'nın entegrasyon kapasitesi sonsuz değil" dedi.

"Gerçekçi çözümlere ihtiyaç var"

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise sınır denetimlerinin artırılmasına yönelik çağrılara karşı çıkarak, göç politikasında gerçekçi çözümlere ihtiyaç olduğunu belirtti. Bild am Sonntag'a konuşan Faeser, "Benden önceki bakanlara göre çok şeyin değişmesini sağladım" demişti.

Üçüncü sınıf öğrencileri okuma ve matematikte zorluk yaşıyor

Almanya genelinde 400 bin kreş ve okullarda 14 bin öğretmen açığı bulunuyor. Welt am Sonntag'ın haberine göre, özellikle eğitim alanında entegrasyon krizi ciddi durumda. Kuzey Ren-Vestfalya'daki okullarda üçüncü sınıf öğrencilerinin yüzde 80'i okuma ve matematikte zorluklar yaşıyor. Göçmen kökenli gençlerin büyük bir kısmı lise veya meslek okulu diplomasına sahip değil. İşsizlik oranları da göçmen kökenliler arasında daha yüksek.

Geri Dön 14 Eylül 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN