Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
15 Temmuz 2024 Pazartesi

Sınır kontrolleri Olimpiyat boyunca sürecek

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Paris'te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları sırasında Almanya-Fransa sınırında kontrollerin devam edeceğini açıkladı. 

Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Sınır kontrolleri kısa süre içinde Avrupa Birliği'ne bildirilecek. Faeser'in açıklamasına göre, Fransa makamları ile iş birliği içinde yüksek güvenlik sağlanacak. Bununla birlikte, İçişleri Bakanı Faeser, ana muhalefetteki Birlik partilerinin ve koalisyon ortakları FDP'nin 'ülke genelinde sınır kontrollerinin uzatılması' taleplerini reddetti.

EURO2024 için başlayan sınır kontrolleri uzatılmayacak

19 Temmuz'dan itibaren, Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında Danimarka, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg sınırlarında uygulanan kontroller sona erecek. Bunun yerine hedefli kontroller yapılacak. Bu kontrollerin sadece geçici ve son çare olarak düşünüldüğü belirtildi. Bakanlık, Schengen bölgesindeki iç sınır kontrollerinin, kamu düzeni veya iç güvenliğe ciddi tehditler nedeniyle yapıldığını vurguladı.

Doğu ve güney sınırlarındaki kontroller

Faeser, Hollanda veya Danimarka gibi komşu ülkelere yönelik sınır kontrolleri talep edenlerin, bu durumun işçi, turist, ticaret ve ekonomi üzerindeki ciddi etkilerini göz önünde bulundurması gerektiğini savundu. 

Bununla birlikte; düzensiz göç ve insan kaçakçılığı ile mücadele amacıyla bazı bölgelerde kontroller devam edecek. Avusturya sınırındaki kontroller 11 Kasım'a, Polonya, İsviçre ve Çekya sınırlarındaki kontroller ise 15 Aralık'a kadar sürecek.

FDP ve Birlik kontrollerin uzatılmasını istiyor

FDP ve Birlik partileri, tüm Alman sınırlarındaki kontrollerin uzatılmasını savunuyor. FDP Grup Başkanı Christian Dürr, bu kontrollerin yasa dışı girişleri etkili bir şekilde engellediği kanaatinde. FDP Genel Sekreteri Bijan Djir-Sarai ise Avrupa Şampiyonası sırasındaki sınır kontrollerinin 'son derece faydalı olduğunu' savunarak, kontrollerin uzatılması için bir güvenlik stratejisi oluşturulması gerektiğini söyledi. CSU Lideri Markus Söder ve diğer Birlik partisi yetkilileri de bu görüşü destekliyor.

Yeşiller ve Polis Sendikası karşı çıkıyor

Yeşiller Partisi ve Polis Sendikası ise bu taleplere karşı çıktı. Yeşiller Partisi, geçici kontrollerin belirli tehditlere karşı etkili olduğunu, ancak sürekli kontrollerin binlerce kilometrelik sınır boyunca göçü azaltmak için uygun olmadığını savundu. Polis Sendikası ise bu tür yoğun kontrollerin devam ettirilmesinin personel ve ekipman eksikliği nedeniyle sürdürülebilir olmadığını vurguladı.

Faeser "Kontroller işe yaradı" demişti

İçişleri Bakanı Faeser, Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul ile birlikte EURO2024 sırasında yapılan sınır kontrollerinin sonuçlarını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Açıklamaya göre; 7 Haziran'dan bu yana yüzlerce kaçakçı yakalandı, binlerce yasa dışı giriş engellendi ve 100'den fazla futbol holiganının ülkeye girişi reddedildi. Almanya Federal Polisi'ne göre, yasa dışı girişlerin üçte biri Fransa, Belçika, Lüksemburg, Hollanda ve Danimarka sınırlarında tespit edildi.

Geri Dön 15 Temmuz 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN