Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Kasım 2023 Cuma

Sığınmacıların çalışması kolaylaşıyor, kaçakçılık yasaları sertleşiyor

Almanya'da, sığınmacıların çalışmasını kolaylaşıtracak ve insan kaçakçılığıyla mücadeleyi sertleştirecek yasa tasarısı bakanlar kurulunda onaylandı.

Almanya'da İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan sığınmacıların iş hayatına daha hızlı erişimini kolaylaştırmayı hedefleyen yasa tasarısı, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, düzenlemenin, iltica başvuruları ve müsamaha belgesiyle Almanya'da yaşayanların iş piyasasına erken ve kolay erişimini sağlamayı amaçladığını belirtti. Bu düzenlemeyi 'Almanya'da yaşayanların potansiyellerini en iyi şekilde kullanmak' olarak tanımladı ve iltica talebinde bulunanların kimliklerini açıklamayı reddetmeleri durumunda bu düzenlemenin dışında kalacaklarını açıkladı.

Tasarı ayrıca, 'Yabancılar için Merkezi Sicil' sistemi aracılığıyla veri paylaşımını artırmayı amaçlıyor. Bu sistem, gelecekte ilgili kişilerin yardım aldıkları ve yardımların ne kadar süreyle verildiği gibi bilgileri kaydedecek. Böylece iş yükü azaltılarak veri alışverişi geliştirilecek.

Bu tasarıya göre, Almanya'da kalmaya devam etme olasılığı olan kişilere daha hızlı bir şekilde çalışma izni verilecek. Asgari haftalık çalışma süresi 36 saatten 20 saate düşürülecek. Ancak, bu düzenlemeyi kullanmak isteyenlerin Almanca konuşması, aşırı örgütlere bağlılık göstermemesi ve suç işlememiş olması gerekiyor.

Öte yandan, polis ve savcılara insan kaçakçılığı suçlarını aydınlatmak için telekomünikasyon yoluyla iletişimi dinleme yetkisi verilecektir.

Tasarı, Federal Meclis'e (Bundestag) dönerilecek. Alman iş dünyası, işgücü ve vasıflı işgücü eksikliği nedeniyle bu reformu destekliyor. Ancak bu düzenlemelerin etkili olabilmesi için göçmenlik ofislerinin işlemleri hızlandırması gerektiğini belirttiler.

Yeşiller Partisi Gençlik Teşkilatı, bu tasarıyı eleştirmiş ve daha insan odaklı çözümlere ihtiyaç olduğunu savundu. SPD'nin içinde de bu öneriye tepkiler olmuş ve bu düzenlemeler aşırı sağcı bir dil olarak eleştirildi.

Geri Dön 03 Kasım 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN