Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Temmuz 2024 Pazartesi

Seyahat şikâyetleri arttı

Yılın ilk yarısında, seyahat arabuluculuk merkezine başvuranların sayısı arttı. Özellikle demiryolu taşımacılığında şikâyetler önemli ölçüde arttı, ancak başvuruların çoğu uçuşlarla ilgiliydi.

Seyahat şikâyetleri arttı

Bu yıl iptal edilen uçuşlar veya gecikmiş trenler nedeniyle, geçen yıla nazaran yüzde 4 artışla, 19 bin 500'den fazla tüketici arabuluculuk merkezine başvurdu. Şikâyetlerin yüzde 80'inden fazlası iptal edilen veya gecikmiş uçuşlarla ilgiliydi. Yaklaşık 16 bin başvuru ile bu sayı, geçen yıla göre büyük ölçüde sabit kaldı.

Demiryolu taşımacılığında ise şikâyetler arttı. İlk altı ayda yaklaşık 3 bin 400 arabuluculuk vakası kaydedildi, bu da geçen yıla göre 1.000 vaka daha fazla.

Arabuluculuk merkezi, yıl sonuna kadar yaklaşık 42 bin şikâyet bekliyor. Bu da geçen yıla göre yüzde 3'lük bir artış anlamına geliyor. Vakalardan dörtte üçünde taraflar arasında uzlaşma sağlanabiliyor.

Başvuruların çoğu, gecikmeler veya iptaller nedeniyle tazminat talepleriyle ilgili. Yaklaşık 400 ulaşım şirketi, kendi finanse ettikleri bu arabuluculuk sürecine katılıyor.

Geri Dön 22 Temmuz 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN