Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Nisan 2023 Çarşamba

Sendika ve hükûmet memnun ama… Tarihi zafer mi gelir kaybı mı?

Kamu çalışanlarıyla imzalanan toplu sözleşmeden sendikalar, federal hükûmet ve yerel yönetimler memnun. Ancak anlaşmaya eleştiriler de var.

Yoğun müzakereler ve grevlerle geçen ayların arından, pazar günü kamu çalışanlarının maaşları konusunda anlaşma sağlandı. Sendikalar, federal hükûmet ve yerel yönetimler sonuçtan memnun. Ver.di Sendikası, sonucu “Savaş sonrası tarihteki en büyük ücret artışı” olarak yorumladı. İçişleri Bakanı Nancy Faeser de kamu hizmetlerinde çalışacak daha fazla vasıflı işçiye ihtiyaç olduğunu ve anlaşmanın da bunu sağlama yönünde önemli bir adım olduğunu savundu.

Buna karşın Sol Parti ise sonucu yetersiz buluyor. RND’ye konuşan Sol Partili Dietmar Bartsch, anlaşmanın mevcut fiyat artışlarının yanında, birçok çalışan için gelir kaybına yol açacağını ifade etti.

Benzer şekilde, Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü Başkanı Marcel Fratzscher de, Augsburger Allgemeine’ye verdiği demeçte, toplu sözleşmenin çalışanlar için satın alma gücü kaybı anlamına geldiğini savundu.

Belediye İşveren Sendikaları da sonuçtan memnun olmayan bir diğer taraf. İşveren Sendikaları Birliği Başkanı Karin Welge, anlaşmayı ‘tüm zamanların en pahalı toplu sözleşmesi’ olarak yorumladı ve ‘zaten nakit sıkıntısı çeken belediyelere yaklaşık 17 milyar avroya mal olacağını’ söyledi.

Anlaşmada ne kabul edildi?

Anaokulu öğretmenleri, otobüs şoförleri, itfaiyeciler, hemşireler, idari personel, kanalizasyon arıtma tesisi çalışanları, ormancılar, doktorlar gibi birçok meslek grubunu kapsayan sözleşmeye göre; enflasyonun kamu çalışanları üzerindeki yükünü hafifletmek için toplam 3 bin avro tutarında vergiden muaf tek seferlik ödemeler yapılacak. İlk ödeme haziran ayında ve 1.240 avro değerinde olacak. Daha sonraki ödemeler Temmuz 2023 - Şubat 2024 tarihleri arasına yayılarak yapılacak. Toplu sözleşme, geçen hafta tahkim komisyonunun verdiği teklif baz alınarak hazırlandı. Buna göre, Mart 2024 itibarıyla ücretler, ilk aşamada 200 avro artırılacak. Bunun yanı sıra, en az 340 avro olmak üzere ücretlere yüzde 5,5’lik bir zam yapılacak.

Geri Dön 26 Nisan 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN