Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Mart 2024 Cuma

Savaşın kazananı Rheinmetall

Almanya'nın en büyük silah üreticilerinden Rheinmetall, savaş döneminde kârını rekor oranda artırdı. Rheinmetall'in hisseleri de bir yılda yüzde 80 oranında değer kazandı.

Almanya'nın önde gelen savunma şirketi Rheinmetall, geçen mali yıl boyunca kayda değer bir başarıya imza attı ve finansal sonuçlarında rekor seviyelere ulaştı. Şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Armin Papperger, Rusya-Ukrayna Savaşı ve NATO ülkelerinin artan savunma harcamaları bağlamında 'güvenlik politikasında yeni bir on yılın başlangıcını' işaret etti. Papperger, Rheinmetall'in satışlarının ve kârının önümüzdeki dönemlerde de artmaya devam edeceğini öngördü.

2023 yılı için şirketin kazancının ilk defa 10 milyar avroya ulaşması beklenirken, işletme kâr marjının geçen yılki yüzde 12,8'den yüzde 14 ile 15 arasında bir orana çıkacağı tahmin ediliyor. Rheinmetall'in birikmiş sipariş miktarı ise geçen yılki 26,6 milyar avrodan, yıl sonunda 38,3 milyar avro ile rekor bir seviyeye ulaştı.

Bu finansal başarı haberleri üzerine Rheinmetall hisselerinde gözle görülür bir artış yaşandı ve hisse fiyatı yüzde 4,2'lik bir artışla 439 avroya yükseldi. Hisseler şu anda 441,10 avro ile mart ayının başında kaydedilen rekor seviyeye yakın bir değerde bulunuyor. Son bir yıl içinde, şirketin hisseleri neredeyse yüzde 80 oranında değer kazandı.

Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgali sonrasında Almanya, Bundeswehr'i (Alman Silahlı Kuvvetleri) modernize etmek amacıyla 100 milyar avroluk özel bir savunma fonu oluşturarak savunma alanında bir dönüm noktasına ulaştığını ilan etmişti.

Geri Dön 15 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN