Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Temmuz 2024 Cumartesi

Reşit olmayan yaklaşık 2 bin genç askere alındı

Alman Ordusu (Bundeswehr), 2023 yılında 18 bin 800 yeni asker aldığını ve bunlardan 1.996'sının 17 yaşında olduğunu açıkladı.

Federal Savunma Bakanlığı’nın Federal Meclis'teki Sol Parti Grubu’nun soru önergesine verdiği yanıta göre; son 5 yılda toplam 7.681 reşit olmayan genç orduya katıldı. 2022 yılında 1.773 olan 18 yaş altı asker sayısı, 2023'te rekor kırarak 1.996'ya ulaştı.

"Reşit olmayanları militarize ediyorlar"

Sol Parti Eğitim Politikaları Sözcüsü Nicole Gohlke, hükümeti gençleri militarize etmekle suçladı. Gohlke, "Federal hükümet, reşit olmayanları militarize edilmesinden korumaktan tamamen vazgeçmiş gibi görünüyor" dedi. Ayrıca, Bundeswehr’in gençlik subaylarının okullarda bulunmasını eleştirerek, okulların politik olarak tarafsız ve bağımsız olması gerektiğini vurguladı.

Savunma Bakanlığı 'militarizm' suçlamasını reddetti

Savunma Bakanlığı, gençlerin militarize edilmesi suçlamasını reddetti. Bakanlık, gençlik subaylarının okullarda sadece davet üzerine temel askeri ve güvenlik politikası konularında bilgi verdiğini belirtti. Bundeswehr'in verilerine göre, gençlik subayları 2023 yılında okullarda ve üniversitelerde toplam 3 bin 460 sunum yaparak yaklaşık 90 bin öğrenciye ulaştı.

Askerlik sistemi ve personel sorunu

Almanya'da zorunlu askerlik 2011 yılında kaldırıldı ve mevcut askerlik sistemi profesyonel askerler ve gönüllülük esasına dayanıyor. 180 bin olan asker sayısının 2031'e kadar 203 bine çıkarılması hedefleniyor. Ancak, son aylarda Savunma Bakanı Boris Pistorius, zorunlu askerlik tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Federal Ordu Sorumlusu Eva Högl, 2023 yılı raporunda, ordunun en büyük sıkıntısının personel, altyapı ve teçhizat olduğunu belirterek, "Orduda muazzam bir personel açığı var. Ordunun yaşlandığı ve küçüldüğü sonucuna vardık" dedi.

Geri Dön 27 Temmuz 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN