Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Temmuz 2024 Salı

Polis Sendikası: Bizsiz güvenlik düşünülemez

Federal Polis Sendikası Başkan Yardımcısı Manuel Ostermann, “Almanya'nın güvenliği, yüksek terör tehdidi ve Moskova'dan gelen hibrit savaş zamanlarında, federal polis olmadan düşünülemez” dedi.

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası boyunca son beş haftada Federal Polis, Almanya'nın dış sınırlarında yoğun kontroller gerçekleştirdi. Federal Polis Sendikası Başkan Yardımcısı Manuel Ostermann, “Almanya'nın güvenliği, yüksek terör tehdidi ve Moskova'dan gelen hibrit savaş zamanlarında, federal polis olmadan düşünülemez” dedi.

Polis, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, İsviçre, Fransa, Belçika ve Hollanda sınırlarında 1.000'den fazla gözaltı emrini yerine getirdi. Siyasi motifli suçlardan dolayı 110 şüpheli tespit edildi. Federal Polis, 8 bin 300’den fazla izinsiz giriş vakasını belirledi ve 100'den fazla holiganın Almanya'ya girişini engelledi. Polis, 140 saldırıya uğradı.

Turnuva boyunca Almanya'nın 10 şehrinde her gün 22 bin federal polis memuru görev yaptı. 700'ün üzerinde yasa dışı kaçakçı yakalandı.

Ostermann, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, sınır kontrollerinin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Federal hükûmetin, Federal Polise gerekli sınır kontrol teknolojisini sağlaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Federal İçişleri Bakanı'nın önceki tutumunu eleştirerek, bu rakamların sınır kontrollerinin önemini gösterdiğini söyledi.

Faeser: Olimpiyatlar süresince sınır kontrolleri devam edecek

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Paris'te 26 Temmuz - 11 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Olimpiyat Oyunları sırasında Almanya-Fransa sınırında kontrollerin devam edeceğini açıkladı. Sınır kontrolleri, kısa süre içinde Avrupa Birliği'ne bildirilecek. Faeser, Fransa makamlarıyla iş birliği içinde yüksek güvenlik sağlanacağını belirtti.

Faeser, ana muhalefetteki Birlik partileri ve koalisyon ortağı FDP'nin 'ülke genelinde sınır kontrollerinin uzatılması' taleplerini reddetti. EURO 2024 için başlatılan sınır kontrolleri uzatılmayacak. 19 Temmuz'dan itibaren Danimarka, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg sınırlarındaki kontroller sona erecek ve yerine hedefli kontroller yapılacak. Bu kontrollerin sadece geçici ve son çare olarak düşünüldüğü ifade edildi.

Avusturya sınırındaki kontroller 11 Kasım'a, Polonya, İsviçre ve Çekya sınırlarındaki kontroller ise 15 Aralık'a kadar devam edecek. FDP ve Birlik partileri, tüm Alman sınırlarında kontrollerin uzatılmasını savunuyor.

Geri Dön 16 Temmuz 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN