Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
12 Mart 2024 Salı

Polis memurlarına Alman bayrağı yasağı

Berlin Emniyet Müdürü Barbara Slowik, Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde polis araçlarında Almanya bayrağı taşımalarına izin vermeyeceklerini duyurdu.

Bu karar, polise LGBTİ+ bayrağı taşıma izni verilmesinin ardından çeşitli tepkilere yol açtı. Slowik'in açıklaması, "Tarafsız olmak zorundayız" ifadesiyle kamuoyuna sunuldu. Karar, özellikle Berlin'in eski Adalet Bakanı CDU'lu Michael Braun ve CDU İçişleri Uzmanı Burkard Dregger gibi siyasi figürler tarafından eleştirildi. Braun, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, bu tür kararları kimin aldığını sorgularken; Dregger, Alman bayrağının birliği, özgürlüğü ve hukuku temsil ettiğini vurgulayarak, Berlin'in bu değerlere ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Diğer yandan, SPD İçişleri Uzmanı Martin Matz, Almanya'nın Avrupa şampiyonu olması durumunda, Brandenburg Kapısı'ndaki kutlamalarda bayrak taşıyan polislerin memnuniyetle karşılanacağını ifade etti. Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner (CDU) ise, Avrupa Şampiyonası'nın bir neşe ve tutku festivali olduğunu, ancak polisin kesinlikle tarafsız kalmak zorunda olduğunu belirtti. Yine de Wegner, milli takıma destek veren herkesten memnun olacağını söyledi.

Alman Polis Sendikası (GdP) ve FDP'li Lars Lindemann, tartışmayı geniş bir perspektiften değerlendirdiler. GdP, Almanya'nın dışında hiç kimsenin bu konuyu tartışmayacağını, çünkü polislerin ülkeleriyle özdeşleştiğini ve bunun spor bağlamında da mümkün olması gerektiğini belirtti. Lindemann, diğer ülkelerde birçok polis memurunun zaten üniformasında ülkesinin bayraklarını taşıdığına dikkat çekti ve Emniyet Müdürü Slowik'in bu pratiği göz önünde bulundurması gerektiğini ifade etti.

Geri Dön 12 Mart 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN