Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Temmuz 2024 Çarşamba

Patronlardan 70 yaşında emeklilik önerisi

Alman Metal İşverenleri Derneği (Gesamtmetall) Başkanı Stefan Wolf, ofiste çalışanların emeklilik yaşının 70'e yükseltilmesini önerdi.

SWR’ye konuşan Wolf, "Fabrika işçileri 70 yaşına kadar çalışamaz, ancak ofiste çalışanlar bu yaşa kadar çalışabilir" dedi. Bu öneri, ofis çalışanlarının ortalama emeklilik yaşından yaklaşık 6 yıl, yasal emeklilik yaşı olan 67'den ise 3 yıl daha fazla çalışmasını gerektiriyor. Şu anda Almanlar ortalama 64,4 yaşında emekli oluyor.

"Daha fazla çalışılmalı"

Wolf, Alman ekonomisinin rekabet gücünü koruması için daha fazla çalışılması gerektiğini vurguladı. Bild gazetesine konuşan Leipzig Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gunther Schnabl da bu öneriyi destekleyerek, Almanya'nın uluslararası alanda rekabetçi kalması için işgücü maliyetlerinin artmaması gerektiğini belirtti. Schnabl, düşük doğum oranları göz önüne alındığında daha uzun çalışma sürelerinin mantıklı olduğunu söyledi.

Sendikalardan tepki: Wolf çalışanların yükünü görmezden geliyor

Sendikalar ise bu öneriye sert tepki gösterdi. IG Metall Yönetim Kurulu Üyesi Hans-Jürgen Urban, Stefan Wolf'u çalışanların yükünü görmezden gelmekle suçladı ve birçok çalışanın standart emeklilik yaşına ulaşamadığını ifade etti. Almanya'da sigortalıların kesinti olmaksızın yaşlılık aylığı alabilecekleri yaş sınırı, 2029 yılına kadar kademeli olarak 65'ten 67'ye çıkarılacak.

Geri Dön 24 Temmuz 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN