Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Temmuz 2024 Cuma

Otomobil sektörünü işten çıkarmalar bekliyor

Alman otomotiv endüstrisinde ciddi işten çıkarmalar gündemde. Önümüzeki beş yılda, her 5 şirketten 3'ü işten çıkarmalar planlıyor.

Otomobil sektörünü işten çıkarmalar bekliyor

Yönetim danışmanlığı şirketi Horváth'ın Alman Basın Ajansı'na (DPA) sunduğu bir ankete göre, şirketlerin yüzde 59'u önümüzdeki 5 yıl içinde işten çıkarmayı planlıyor. Bu şirketlerin yüzde 14'ü ise önemli bir azalma bekliyor. Sadece yüzde 15'i iş gücünü artırmayı umuyor.

Horváth raporunda, yüksek maliyetler ve Çin'den gelen yeni rekabet baskısının ana nedenler arasında olduğu belirtildi. Horváth'ın ortağı Frank Göller, üretimin giderek otomobillerin satıldığı bölgelerde gerçekleştiğini ve Almanya'daki fabrikaların tam kapasite çalışmadığını belirtti. Maliyet baskısı nedeniyle birçok üreticinin tasarruf programları ve işten çıkarmalarla tepki verdiğini söyledi.

Raporda, Almanya ve Batı Avrupa dışındaki bölgelerde personel sayısının arttığına dikkat çekildi. Şirketlerin yüzde 75'i Hindistan'da, yüzde 60'ı Çin'de ve Doğu Avrupa'da kapasite artırıyor. Kuzey ve Güney Amerika ile Asya'da da büyüme görülüyor. 

Ancak, yatırımların büyük bir kısmı hâlâ Almanya'ya akıyor. Göller, Almanya merkezli şirketlerin küresel yatırımlarının en az dörtte birinin hâlâ Almanya'ya aktığını belirtti.

Diğer sektörlerde de işten çıkarmalar sürüyor

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri, yüksek faiz oranları ve azalan tüketici talebi, Avrupa'da işten çıkarmaları artırıyor. Bankacılık, ilaç ve perakende sektörlerinde işe alımlar donduruluyor veya işten çıkarmalar yaşanıyor. Alman çelik üreticisi Thyssenkrupp 450 personeli işten çıkaracak. Belçikalı metal geri dönüşüm şirketi Umicore, 2027'ye kadar otomotiv katalizörleri bölümünde yüzde 14'lük azalma planlıyor. Alman ilaç ve kimya şirketi Bayer ve Curevac, iş gücünü azaltma planlarını duyurdu. BASF, Finlandiya'daki Harjavalta fabrikasında işten çıkarmaları değerlendiriyor. Upm-Kymmene, Almanya'daki bir gazete kağıdı fabrikasını kapatacak ve 345 kişiyi etkileyecek.

Geri Dön 19 Temmuz 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN