Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Eylül 2023 Cumartesi

Metal işçileri zam ve haftada 4 gün çalışma istiyor

Almanya'da metal işçileri, maaşlarına yüzde 8,5 zam ve haftada 4 gün çalışma modeline geçilmesini talep ediyor. Sendika, bunun istihdam açığını da kapatacağı görüşünde.

Alman Metal İşçileri Sendikası (IG Metall), Kuzeybatı Almanya'daki çelik endüstrisi çalışanlarının maaşlarının yüzde 8,5 artırılmasını ve haftada 4 gün çalışma modeline geçilmesini istiyor. Bu yeni çalışma düzeninde, haftalık çalışma süresi 35 saatten 32 saate indirilerek haftada 4 gün, günde 8 saat çalışma öneriliyor.

Patronlar: Toplam artış yüzde 17,1 olur

Ancak patronlar, tam ücret karşılığında haftalık çalışma saatlerinin 32'ye düşürülmesi talebini bir kez daha reddetti. Çelik Endüstrisi İşverenleri Birliği, bu değişikliğin saat ücretlerinde yüzde 8,6'lık bir artışa yol açacağını ve talep edilen yüzde 8,5'lik ücret artışıyla birlikte toplamda yüzde 17,1'lik bir artışı temsil edeceğini belirtti ve IG Metall'in önerisini eleştirdi. İşverenler Birliği, bu değişikliğin sonunda Alman çelik endüstrisini olumsuz etkileyebileceği ve varlığını tehlikeye atabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Sendika: İstihdam açığı olan Alman ekonomisine katkı sağlar

Almanya'nın en büyük sendikası IG Metall ise bu yeni çalışma modelinin hayata geçmesi durumunda, iş ve aile hayatını dengelemekte zorlanan birçok kişinin tam zamanlı olarak çalışmaya döneceğini ve bu durumun istihdam açığıyla mücadele eden Alman ekonomisine katkı sağlayacağını savunuyor.

Geri Dön 09 Eylül 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN