Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Eylül 2023 Perşembe

Merz hükûmeti yerden yere vurdu

Ana muhalefet lideri Friedrich Merz, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada Şansölye Scholz'u ve hükûmeti yerden yere vurdu.

Almanya'nın ana muhalefet lideri ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Friedrich Merz, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada, Vatandaşlık Parası'nın artırılmasına dair tartışmalarda Başbakan Olaf Scholz ve hükûmeti eleştirdi. Merz, insanların artık çalışmak istemediğini iddia etti ve "İnsanlar, çalışmak yerine Bürgergeld ile daha fazla para alabileceklerini düşünüyorlar. Basitçe hesap yapabiliyorlar, ancak sorun parayı alan vatandaşlarda değil, bunu mümkün kılan sizlersiniz" dedi. Merz, Vatandaşlık Parası'nı 'çalışmak, devletin sosyal yardımlarından almak yerine daha değerli olacak şekilde' yeniden şekillendireceklerini belirtti.

"Vatandaş, aşırı bürokrasi yüzünden boğuluyor"

Ülkenin bürokrasisine de eleştirilerde bulunan Merz, "Vatandaş, aşırı bürokrasi yüzünden boğuluyor" dedi ve CDU/CSU olarak Temel Çocuk Güvencesi ve Isınma Yasası'nı mevcut haliyle uygulamayacaklarını söyledi. Ayrıca, trafik ışığı hükûmetinin CDU/CSU önerilerini takip etmesi durumunda büyük bir vergi reformunun hızlı bir şekilde hayata geçirilebileceğini ifade etti.

Merz, ayrıca Bina Enerji Yasası'nı eleştirdi. Trafik ışığı hükûmetini, iklim hedeflerini yerine getirememekle suçladı, halkın artık hükûmetin iklim politikalarını desteklemediğini savundu. Merz, bu yasayla birlikte; sadece yasaklar, düzenlemeler, hesaplanamayan maliyetler ve bürokratik zorunluluklarla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

CDU lideri ayrıca hükûmeti, Ukrayna savaşının etkilerini hafife almakla da suçladı ve savunma bütçesinde ciddi bir açık olacağını öne sürdü.

Almanların yarısı çalışmanın değerli olmamasından şikayetçi

Bild gazetesi adına Insa araştırma şirketi tarafından yapılan son ankete göre, Almanların çoğu artık çalışmanın değerli olduğunu düşünmüyor. 2024'ten itibaren Vatandaşlık Parası’na, bekarlar için ayda 61 avro zam yapılacak olmasından sonra, Almanlar 'yine de çalışmaya değer mi' sorusuna kafa yormaya başladı. Ankete katılanların yüzde 52'si, Almanya'da çalışmanın artık değerli olmadığı kanaatinde. 

Geri Dön 07 Eylül 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN