Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
05 Mart 2024 Salı

Makinistler beşinci kez greve gidecek

Almanya'da makinistler, toplu pazarlık sürecinden uzlaşma çıkmayınca son 4 ayda 5'inci kez greve gitme kararı aldı. Grev, 7 Mart'ta başlayacak ve 35 saat sürecek.

Makinistler beşinci kez greve gidecek

Alman Makinistler Sendikası (GDL), Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile yapılan maaş artışı görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlanınca, son dört ayda beşinci kez greve gitme kararı aldı. GDL, enflasyona karşı işverenlere daha iyi maaşlar için baskı yapma amacıyla, makinistlerin 35 saatlik bir uyarı grevine gideceğini duyurdu. Grevin, yük ve yolcu trenlerinde 7 Mart'ta başlayıp, 8 Mart'ta sona ereceği açıklandı.

Sendika ve işveren birbirini suçluyor

GDL Başkanı Claus Weselsky, Alman Demiryolları yönetimini yeni grevin sorumlusu olarak gösterdi ve GDL'nin bu toplu pazarlık turunda geniş tavizler verdiğini, ancak Deutsche Bahn'ın bir santim bile esnemeyerek daha fazla greve yol açtığını belirtti. Weselsky, gelecekte daha fazla grevin olabileceğini ve bunların önceden duyurulmayacağını ifade etti.

Deutsche Bahn ise GDL'yi son grev duyurusu nedeniyle Alman demiryolu sistemini tehlikeye atmakla suçladı ve sendikanın bencilce azami taleplerde ısrar ettiğini, bu durumun demiryolu sistemi için büyük bir tehdit oluşturduğunu savundu.

Yolcu Derneği: Politikacılar müdahale etmeli

Yolcu Derneği Pro Bahn, toplu pazarlık ortaklarını ulaşımı mahvetmekle eleştirdi ve politikacıların duruma müdahale etme zamanının geldiğini belirtti.

Sendika ne istiyor, neden anlaşma sağlanamıyor?

GDL, maaşlara aylık ortalama 550 avro zam ve enflasyonla mücadele için bir defaya mahsus 3 bin avro ödeme talep ediyor. Ayrıca, vardiyalı çalışanların haftalık çalışma saatlerinin 38 saatten 35 saate düşürülmesini istiyor. Deutsche Bahn ise maaşlara artış ve çalışma saatleri konusunda esneklik teklif ediyor ancak sendikanın taleplerini kabul etmiyor.

Geri Dön 05 Mart 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN