Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Mayıs 2023 Perşembe

Lufthansa'ya verilen devlet yardımının onayı iptal edildi

Avrupa Adalet Divanı bünyesindeki Genel Mahkeme, Ryanair ve Condor’un AB Komisyonu’na açtığı davada Lufthansa’ya verilen 6 milyar avroluk devlet yardımının onayını iptal etti.

Mahkeme, salgın döneminde Almanya’nın Lufthansa’ya yaptığı 6 milyar avroluk sermaye desteğinin onaylanmasının hukuka aykırı olduğuna karar verdi. Kararda, “Genel Mahkeme, Komisyonun, Covid-19 salgını nedeniyle Almanya’nın 6 milyar avro değerindeki Lufthansa’nın sermaye artırımını onaylayan kararını iptal etti.” denildi.

Mahkeme, iptal kararının gerekçesini Komisyonun söz konusu yardımı onaylarken yaptığı hatalara dayandırdı. Kararda, Komisyonun Lufthansa’nın finansman ihtiyacının tamamını piyasalardan karşılayamayacağı yönündeki görüşünün doğru olmadığı, Lufthansa’nın hisselerini en kısa zamanda geri almasını sağlayacak bir mekanizma 'öngörülmemesi' ve piyasadaki 'rekabetin korunması' için gerekli taahhütlerin alınmamış olması gerekçe olarak gösterildi.

Hatırlanacağı üzere, AB Komisyonu, 2020 yılında Almanya’nın ekonomik zorluk çeken Lufthansa’ya 6 milyar avro mali destek vermesine şartlı olarak izin vermişti. Ryanair ve Condor ise bu desteğin haksız olduğunu ileri sürerek AB’nin Lufthansa ile ilgili yardım onayı kararına karşı dava açmıştı.

Geri Dön 11 Mayıs 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN