Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Temmuz 2023 Perşembe

Konut krizi derinleşiyor, kiralar durdurulamıyor

Yılın ilk altı ayında, büyük şehirlerdeki, kiralık ilanlardaki daire fiyatları ortalama yüzde 6,7 oranında arttı. Metropolde metrekare başına fiyat 15,38 avroya yükseldi. Kırsalda ise 8,61 avro.

Almanya'da konut krizi giderek büyüyor. Jones Lang LaSalle gayrimenkul danışmanlık firmasının yaptığı araştırmaya göre, yılın ilk altı ayında kiralık ilanlardaki konut fiyatları, Berlin, Hamburg, Münih, Köln, Frankfurt, Düsseldorf, Stuttgart ve Leipzig gibi büyük şehirlerde ortalama yüzde 6,7 oranında arttı. Metropollerdeki kiralık dairelerin metrekare başına düşen fiyatı 15,38 avroya yükselirken, bu rakam kırsal bölgelerde birim başına 8,61 avro civarında kaldı.

Kiralık ilanlardaki en yüksek artışlar, barınma krizinin en derin yaşandığı Berlin ve Leipzig gibi şehirlerde yüzde 10'a kadar çıktı. Araştırmada, geçtiğimiz yıl Berlin'e 86 bin kişinin göç ettiği, ancak yeni yapılan konut sayısının sadece 17 bin civarında kaldığına dikkat çekildi.

Satış ilanlarındaki fiyatlar ise yeni ve mevcut konutlarda yılın ilk altı ayında yüzde 7 oranında düştü. Geçen yılın aynı döneminde bu ilanlarda yüzde 7,5'lik bir fiyat artışı görülmüştü. Münih, Stuttgart ve Düsseldorf gibi şehirlerde ise en sert fiyat düşüşleri kaydedildi.

Gayrimenkul uzmanları, büyük şehirlerde inşa edilen yeni konut sayısının talebin çok altında kaldığına işaret ederek, kiraların artmaya devam edeceğini öngördü. Ayrıca, artan faiz oranları nedeniyle konut satışlarının düştüğü ve kiralık evlere olan talebin arttığı belirtildi.

Federal İstatistik Ofisi'ne göre; Almanya'da konut fiyatları bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 oranında düşüş gösterdi. Konut krizi ülke genelinde endişe verici bir boyuta ulaşmış durumda.

Geri Dön 27 Temmuz 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN