Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Koalisyonda yeni çatlak: Emeklilik Paketi II

Almanya'da koalisyon içinde Emeklilik Paketi II üzerinde, hâlen bir uzlaşma sağlanamadı. Ana muhalefetteki CDU ise, paketin tamamen rafa kaldırılmasından yana.

Koalisyonda yeni çatlak: Emeklilik Paketi II

Almanya'da 21 milyon emekli, 1 Temmuz itibarıyla maaşlarında yüzde 4,57 oranında artış görecek. Bu artışla, 1.000 avro maaş alan bir emekli, ayda 45,70 avro daha fazla alacak. Ancak, hükûmetin üzerinde anlaştığı yeni Emeklilik Paketi II, hâlen tartışma konusu.

Koalisyon hükûmeti, Emeklilik Paketi II'ye ilişkin kabine oylamasını erteledi. Maliye Bakanı Christian Lindner (FDP), Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD) ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck (Yeşiller) bu reform üzerinde aylar önce anlaşmalarına rağmen; Lindner, emeklilik sigortası reformunun tamamlanmadığını belirtti. Lindner, daha fazla katkı değerlendirme limiti ve insanların daha uzun süre çalışmaları için teşviklerin sunulması gerektiğini ifade etti. Maliye Bakanlığı, kabine oylamasını mayıs ayında planlıyor.

CDU: Emeklilik Paketi tamamen rafa kaldırılmalı

Kuzey Ren-Vestfalya'nın Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Karl-Josef Laumann (CDU), planlanan Emeklilik Paketi'nin tamamen rafa kaldırılması gerektiğini savundu. Laumann, emeklilik reformunun yanlış olduğunu ve daha mantıklı, uzun vadeli bir perspektifin düşünülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, "kuşak sermayesi" konusunda şüphelerini dile getirerek, bu uygulamanın riskli olduğunu ifade etti.

10 milyondan fazla emekli yoksulluk sınırının altında

Federal Sosyal İşler Bakanlığı'nın verilerine göre, Almanya'daki yasal emeklilerin yüzde 54.3'ü (10,1 milyon kişi) yoksulluk sınırının altında, yani ayda 1.100 avronun altında maaş alıyor. Buna karşın, 12,4 milyon kişi ayda 1.300 avro emekli maaşı almakta. BSW lideri Sahra Wagenknecht, Almanya'nın milyonlarca yaşlı insanı yoksulluğa sürüklediğini belirterek, 2025 federal seçimleri sırasında Almanya'daki emeklilik sistemi hakkında referandum yapılması çağrısında bulundu.

Kuşak sermayesi

Kuşak sermayesi, genellikle bir kuşağın birikimlerini veya varlıklarını ifade eder. Bu terim, geniş anlamda, bir kuşağın ekonomik değerlerini, maddi birikimlerini veya finansal kaynaklarını temsil ediyor. Özellikle finans ve ekonomi alanında, kuşak sermayesi, bir kuşağın toplam varlık değerini veya bu varlıkların bir sonraki kuşağa aktarılma potansiyelini ifade etmek için kullanılıyor.

Emeklilik reformu kapsamında, emekli maaşlarının bir kısmının tahvillere ve fonlara yatırılması planlanıyor. Bu sayede, emeklilik kasasında biriken para yatırımlarla değerlendirilecek ve eğer yatırımlar başarılı olursa, emeklilere daha yüksek maaş ödenebilecek. Ancak aksi durumda, yani yatırımların başarısız olması hâlinde ne olacağı konusunda belirsizlikler bulunuyor. Laumann da bu belirsizlikten duyduğu endişeyi dile getirdi.

Geri Dön 11 Mayıs 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN