Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Aralık 2023 Cuma

Kamu çalışanları ne kadar maaş alacak?

Kamu çalışanlarının zammı konusunda uzlaşma sağlandı. Kasım 2024'ten itibaren her maaşa 200 avro zam, Şubat 2025'ten itibaren yüzde 5,5 zam geliyor. Ayrıca tek seferlik vergiden muaf 3 bin avro ödeme yapılacak.

Almanya'da kamu çalışanları, 1 Kasım 2024'ten itibaren her maaşa 200 avro sabit oranda ek ödeme, 1 Şubat 2025 itibariyle ise yüzde 5,5 zam alacak. Ayrıca, kamu çalışanları 3 bin avro vergiden muaf ek ödeme alacak.

Anlaşma, Alman Kamu Hizmetlileri Sendikası (Ver.di), Alman Memurlar Birliği (ddb) ve Alman Eyaletler Ücret Görüşmeleri Birliği (TdL) arasında yapılan görüşmelerde sağlandı. Ver.di Başkanı Frank Wernicke, grevler sayesinde varılan uzlaşıyı çalışanlar için "şahane bir sonuç" olarak nitelendirdi. Wernicke, "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlarla, memurlara yapılan zam oranında artışın eşitlendiğini" söyledi.

Anlaşmaya göre, kamu çalışanlarının maaşları şu şekilde:

  • Amtarzt: Bugün ortama 4 bin 937 avro maaş alırken, 3 bin avro ek ödeme ile Kasım 2024'ten itibaren 200 avro zamla 5 bin 137 avro, Şubat 2025'ten itibarense 5 bin 420 avro maaş alacak.
  • Profesör: 7 bin 200 avro olan maaşı Şubat 2025'ten itibaren 7 bin 807 avro olacak.
  • Polis: 3 bin 708 avro olan maaşı 4 bin 123 avro olacak.
  • İtfaiye personeli: 3 bin 660 avro olan maaşı 4 bin 93 avro olacak.
  • İlkokul öğretmeni: 3 bin 967 avro olan maaşı 4 bin 396 avro olacak.
  • Lise öğretmeni: 4 bin 933 avro olan maaşı 5 bin 415 avro olacak.
  • Savcı: 5 bin 541 avro olan maaşı 6 bin 57 avro olacak.

Anlaşmayla, kamu çalışanlarının maaşları önemli ölçüde artacak. Bu artış, özellikle enflasyon nedeniyle alım gücü düşen kamu çalışanları için önemli bir kazanım olarak görülüyor.

Geri Dön 15 Aralık 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN