Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
25 Temmuz 2024 Perşembe

İran bağlantılı dernek yasaklandı

Almanya, İran ile bağlantılı olduğu tespit edilen Hamburg İslam Merkezi'ni (IHZ) yasakladı. IHZ'nin, İran rejiminin Avrupa'daki propaganda merkezi olarak görüldüğü belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, yasak kararının IHZ'nin Almanya'nın diğer kentlerindeki alt birimlerini de kapsadığını ve derneğin mal varlığına el konulacağını açıkladı. Bu sabah, Hamburg'un yanı sıra Bremen, Berlin, Aşağı Saksonya, Mecklenburg-Vorpommern, Hessen, Kuzey Ren-Vestfalya ve Bavyera eyaletlerinde, IHZ ile bağlantılı 53 farklı adrese baskın düzenlendi. Polis, "Almanya İslam Akademisi e.V.", "Hamburg'daki İran-İslam Camisini Destekleyenler Derneği e.V.", "İslam Kültür Merkezi e.V." Frankfurt (Main), "Bavyera İslam Derneği e.V." Münih ve "Berlin İslam Merkezi e.V." adlı kuruluşların varlıklarına el koydu.

İçişleri Bakanlığının açıklaması

Bakanlık, Hamburg İslam Merkezi'nin İran yönetiminin doğrudan temsilcisi olduğunu ve "Sözde İslam Devrimi ideolojisini Almanya'da saldırgan ve militan bir şekilde yaydığını" belirtti. Ayrıca, derneğin ülkede yasaklı olan Hizbullah örgütünü desteklediği ifade edildi.

Faeser: Bir dine karşı hareket etmiyoruz

SPD’li Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün Almanya’da totaliter bir ideoloji propagandası yapan Hamburg İslam Merkezi’ni yasakladık. Bu İslamcı ideoloji, insan onuruna, kadın haklarına, bağımsız yargıya ve demokratik devletimize karşı. Ayrıca Hamburg İslam Merkezi ile yan kuruluşları Hizbullah teröristlerini destekliyor ve Yahudi düşmanlığını körüklüyor," dedi.

Geçen yıl el konulan belgeler ışığında IHZ ile yan kuruluşlarını yasaklamanın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Faeser, "Biz bir dine karşı hareket etmiyoruz. İslamcılarla, inançlarını barışçıl bir şekilde yaşayan Müslümanlar arasında net bir ayrım yapıyoruz. Şii inancının ve dininin barışçıl bir şekilde uygulanması yasak kapsamına girmiyor," ifadelerini kullandı.

Geri Dön 25 Temmuz 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN