Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Ağustos 2023 Pazartesi

İnşaat sektörü krize sürükleniyor

Son zamanlarda inşaat maliyetleri o kadar arttı ki, şirketler yeterli kâra ulaşamadıkları için projelere başlamak istemiyor. Bu nedenle özellikle apartman projelerinin durması bekleniyor.

İnşaat sektörü krize sürükleniyor

Uzmanlar, sektördeki bu durumun bir süre daha devam edeceği görüşünde. 

Hem ekonomistlere hem uzmanlara hem de inşaat sektörü çalışanlarına göre, Almanya’daki inşaat sektörü bir çıkmaza doğru gidiyor. İnşaat maliyetlerindeki hızlı artış, başta özel sektör tarafından finanse edilen inşaatların kârlarını oldukça düşürdü. Kiel Çağdaş Yapı Çalışma Grubu'nun çalışmalarına göre maliyetlerin karşılanabilmesi için yeni yapılan bir yapıdaki metrekare başı fiyat en az 18 avro olmalı. 

İnşaat ve emlak uzmanı olan Ludwig Dorffmeister, NTV’ye yaptığı açıklamada, "Mayıs ayında, yeni konutlar için inşaat fiyatları 2020 yazının başlarına göre yüzde 36 daha yüksekti" dedi. Dorffmeister, sektörde ciddi pazar kayıpları yaşanabileceğinin altını çiziyor. 

Almanya’da sosyal konutlar zaten devlet tarafından sübvanse ediliyor. Çünkü düşük maliyetli konut inşaatı şirketlere kar sağlamıyor. Ancak son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle serbest finanse edilen konut inşaatlarında da yeterli kar sağlanamamaya başlandı. Bu nedenle devlet bu inşaatlara da sübvansiyon yapmaya başladı. Bu nedenle uzmanlar uygun fiyatlı konut ihtiyacının uzun vadede artık karşılanamayacağını görüşünde. 

2024 yılı için hükûmetin yeni konut hedefi 400 bin. Federal Konut ve Emlak Şirketleri Birliği’nin beklentisi ise 214 bin. 

Peki çözüm önerileri neler?

Alman İnşaat Endüstrisi Merkez Birliği (ZDB) İcra Kurulu Başkanı Felix Pakleppa, inşaat sektörünü çöküşten kurtulmanın çözümü olarak yeni sübvansiyon olanakları, düşük KDV, daha iyi inşaat koşulları ve daha düşük arazi devir vergisi olarak görüyor.

Federal İnşaat Bakanlığının bütçesi 2024 yılında 7 milyar avro yükselecek. Ancak Pakleppa gibi birçok kişi bun yeterli bir artış olmadığı görüşünde. Pakleppa, en az 23 milyar avroluk bir sübvansiyon açığının altını çiziyor.  

Geri Dön 07 Ağustos 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN