Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
25 Temmuz 2024 Perşembe

İklim protestosu nedeniyle uçuşlar iptal edildi

Almanya'nın Köln/Bonn Havalimanı'nda dün sabah, iklim aktivistlerinin eylemleri nedeniyle tüm uçuşlar iptal edildi.

Çitleri aşarak kendilerini pistin asfaltına yapıştıran beş aktivist, eylemlerini Son Nesil (Letzte Generation) sosyal medya hesaplarından duyurdu. Benzer eylemler dünya genelinde 10'dan fazla havalimanında gerçekleşti.

Köln Polisi, sabah saat 5'ten itibaren üç saat boyunca tüm operasyonların durdurulduğunu ve hava trafiğinin sabah 9 civarında yeniden başladığını açıkladı. Eylemden 25 uçuş etkilendi. Protestolar, federal hükûmetin petrol, gaz ve kömürün 2030 yılına kadar aşamalı olarak ortadan kaldırılmasını öngören bir anlaşma imzalaması talebiyle yapıldı.

"Daha sert ceza" talebi

Polis, aktivistlere "toplantı yasasını ihlal etmek, hava trafiğine tehlikeli müdahale ve uçuş alanına izinsiz girmek" suçlamalarıyla dava açtı. Olayın ardından daha sert cezalar verilmesi yönünde çağrılar yapıldı.

Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, Funke medya grubuna yaptığı açıklamada, "Havaalanlarına zorla giren ve pistleri işgal eden herkes, insan hayatını tehlikeye atıyor" dedi. Wissing, havacılık güvenlik yasasında sıkılaştırma yapılması gerektiğini belirterek, izinsiz giriş suçuna beş yıla kadar hapis cezası getirilmesini önerdi.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise, "Havaalanını işgal edenler sadece kendi hayatlarını değil, on binlerce yolcunun ulaşımını da riske atıyor ve büyük ekonomik zarara neden oluyor" dedi. Geçen hafta Bakanlar Kurulu, bu tür tehlikeli eylemleri engellemek amacıyla havacılık güvenlik yasasında sıkılaştırma kararı almıştı.

Geri Dön 25 Temmuz 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN