Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Temmuz 2024 Cuma

İklim aktivistleri 140 uçuşu iptal ettirdi: 8 gözaltı

Almanya'da iklim aktivistleri, Frankfurt Havalimanı'ndaki eylemle, 140 uçuşun iptal edilmesine neden oldu. Kendilerini piste yapıştıran 8 aktivist gözaltına alındı.

İklim aktivistlerinin "Letzte Generation" (Son Nesil) adlı grubunun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, fosil yakıtların çıkarılmasının ve kullanılmasının varlığa tehdit oluşturduğu belirtilerek, 2030'a kadar fosil yakıt kullanımının durdurulması çağrısında bulunuldu.

Gözaltılar ve suç duyuruları

Polis, 8 eylemciyi gözaltına aldı ve kimlik tespiti yaptıktan sonra haklarında hava trafiğine tehlikeli müdahale ve izinsiz giriş nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Eylemler nedeniyle tüm havalimanlarındaki güvenlik önlemleri artırıldı.

Diğer havalimanlarında da eylemler

İklim aktivistleri, 24 Temmuz'da Köln-Bonn Havalimanı'nda da benzer bir eylem yaparak hava trafiğini yaklaşık 3 saat boyunca durdurmuştu. Ayrıca, Londra, Oslo ve Helsinki havalimanlarında da eylemler gerçekleştirdiler. Aktivistler, fosil yakıt kullanımının 2030 yılı itibarıyla terk edilmesini talep ediyor.

Faeser: Tehlikeli ve aptalca

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, eylemi "tehlikeli, aptalca ve suç" olarak nitelendirdi. Alman İçişleri Bakanlığı, havalimanlarına izinsiz giren kişilere 2 yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemeler getirmeyi planlıyor. Frankfurt ve Köln/Bonn havaalanlarındaki protestoların ardından, federal polis Berlin Havalimanı’nda da önlemleri artırıyor.

Geri Dön 26 Temmuz 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN