Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Eylül 2023 Perşembe

İhtiyarlara kredi yok

Almanya'da yapılan araştırma, yaşlıların bankalardan kredi almakta zorlandığını ortaya çıkardı.

Almanya'da Finansal Hizmetler Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, yaşlıların bankalardan kredi alırken yaşları nedeniyle ayrımcılığa uğradığını ortaya koydu, ancak bu ayrımcılık yasal olarak kabul edilmiyor.

Araştırmaya göre, bankalardan kredi talebinde bulunan yaşlılara yaş sınırları getiriliyor. Anketi yanıtlayan bankaların yüzde 55'i tüketici kredisi verirken, yüzde 71'i emlak kredisi verirken yaş sınırları uyguladıklarını doğruladı. Bu durum, birçok yaşlının kredi başvurularının bazen bireysel inceleme yapılmadan reddedildiği anlamına geliyor.

Isıtma sistemlerini değiştirmek zorunda kalanlar sorun yaşayabilir

Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Ferda Ataman, bu araştırmanın yaşlıların genellikle kredi alamadığını gösterdiğini ve özellikle ısıtma sistemlerini değiştirmek zorunda kalan yaşlı ev sahipleri için ciddi sorunlara yol açabileceğini belirtti.

Genel Eşit Muamele Yasası şu anda tüketici kredilerinde yaşa bağlı dezavantajlara karşı kapsamlı bir koruma sağlamıyor. Ataman, bu nedenle Genel Eşit Muamele Kanunu'nda açıklamaların dikkatlice gözden geçirilmesi gerektiğini ve tüketicilere kredibilite kontrolü yapma fırsatı verilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, bankaların ve sigorta şirketlerinin gelecekte kredi reddini daha şeffaf bir şekilde gerekçelendirmek zorunda olmaları gerektiğini vurguladı.

Yaşa bağlı dezavantajların bir diğer nedeni, banka şubelerinin kapatılması. Katılımcıların neredeyse yarısı, özellikle kırsal kesimde olmak üzere şubelerin kapatıldığını belirtti. Bu durum özellikle yaşlılar için bankaya erişimi zorlaştırıyor.

Geri Dön 28 Eylül 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN