Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Eylül 2023 Cuma

"Hükûmet siyaseti işçiler için değil, işsizler için yapıyor"

CDU Gençlik Örgütü JU Başkanı Johannes Winkel, Bürgergeld'e yapılan artışı 'ciddi bir hata' olarak nitelendirdi ve "Hükûmet siyaseti işçiler için değil, işsizler için yapıyor" dedi.

SPD'li Çalışma Bakanı Hubertus Heil, vatandaş parası olarak bilinen Bürgergeld'in (eski adıyla Hartz IV), 1 Ocak 2024 itibarıyla yüzde 12 artışla aylık 502 avrodan 563 avroya yükseleceğini duyurmuştu. Bu artışla sosyal yardım alan yetişkin bireylerin aylık gelirine 61 avro eklenmiş olacak. Ayrıca, 5 yaşına kadar olan çocuklar için 39 avro, hala ailesiyle yaşayan 25 yaşına kadar yetişkin çocuklar için de 49 avro artış öngörülüyor.

CDU Gençlik Örgütü JU Başkanı Johannes Winkel, Bürgergeld'e yapılan bu artışı 'ciddi bir hata' olarak nitelendirdi. Başkan Winkel, Bild'e verdiği demeçte, "Koalisyon, işçileri değil işsizleri düşünerek siyaset yapıyor gibi görünüyor. Bu ölümcül bir sinyal. Devlet, üç çocuklu bir aileye yılda neredeyse 40 bin avro ödüyor. O zaman neden işe girilsin?" şeklinde eleştiride bulundu.

JU Başkanı, vatandaşlık parasından yararlanan kişi sayısının arttığı bir dönemde birçok iş pozisyonunun boş kaldığına dikkat çekti. Winkel, hükümetin daha fazla destek sunmak yerine, sürekli ve makul bir şekilde çalışmayı reddeden herkesin devlet yardımlarından yararlanamayacağı mesajını vermesi gerektiğini söyledi.

Winkel ayrıca, sosyal yardımlardan yararlananların arasında yabancıların oranının yüksek olduğunu da vurguladı. Ona göre, hükûmet Almanya'ya vasıfsız göçü teşvik ediyor ve bu durum refah devletini tehlikeye atıyor.

CDU/CSU Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Jens Spahn da önceki dönemde "Çalışanlar, çalışmayanlardan daha fazlasına sahip olmalı" ifadesini kullanmıştı.

Geri Dön 01 Eylül 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN