Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
24 Temmuz 2024 Çarşamba

Hükûmet, maçları izlemek için yarım milyon avro harcadı

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO2024) maçlarını izlemek için federal hükûmet üyeleri 531 bin avro ulaşım harcaması yaptı.

Federal hükûmet, UEFA tarafından ücretsiz verilen biletlerle maçları izlemek için, Başbakan Olaf Scholz, Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Araştırma Bakanı Bettina Stark-Watzinger’ın Savunma Bakanlığının özel uçuş hizmetini kullandı. Başbakan Scholz ve bakanlar, bazı maçlar için hükûmet uçağını tercih etti. Örneğin, Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, gece uçuş yasağına rağmen Frankfurt’tan özel izinle Lüksemburg’a uçtu.

Sol Parti: Sorumsuzluk

Bu harcamalar, vergi mükelleflerinin parasıyla yapıldığı için büyük eleştiriler aldı. Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Sören Pellmann, bu harcamaları sorumsuzluk olarak nitelendirdi. Ayrıca, Başbakan Scholz’un eşi Britta Ernst'in de maçlara katılması eleştirilere yol açtı. 

Federal İçişleri Bakanlığı, devlet başkanlarının etkinliklere eşleriyle katılmasının geleneksel bir uygulama olduğunu belirterek, Ernst'in Şansölye'ye eşlik etmesinin bu çerçevede olduğunu açıkladı.

"Siyasetçiler Olimpiyatlara tren veya tarifeli uçakla gitsin"

Vergi Mükellefleri Derneği, politikacıların Paris'te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’na tren veya tarifeli uçaklarla gitmelerini önerdi. Dernek Başkanı Reiner Holznagel, maliyet ve çevresel etkilerin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

Geri Dön 24 Temmuz 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN