AVRUPADAN Youtube Video
Hastanede dövüş eğitimi
Hastanelerde artan şiddet olayları nedeniyle Leverkusen Hastanesi'nde personel, kendini savunma ve tehlikeli durumlarla başa çıkma eğitimi alıyor.
Hastane çalışanlarına yönelik saldırılar giderek artıyor. Bu nedenle, Leverkusen Hastanesi'nde personel, olası tehlikeli durumlara hazırlıklı olabilmek için dövüş eğtimi alıyor. Eğitimler, aynı zamanda dövüş sporları uzmanı olan başhekim Marc Busche tarafından veriliyor.
Tagesschau'da yer alan habere göre; Busche, eğitim esnasında öfkeli bir hasta rolüne girerek bir meslektaşına bağırıyor ve ardından yüzüne vuruyor. Bu sahne, çalışanlara şiddet içeren durumlarla nasıl başa çıkmaları gerektiğini öğretmek amacıyla canlandırılıyor. İki farklı senaryo üzerinden eğitim veriliyor: İlkinde hemşire hazırlıksız yakalanıp saldırıdan etkileniyor, ikincisinde ise kendini savunarak saldırganı uzaklaştırmayı başarıyor.
Dövüş sporları uzmanı başhekim
Busche, 30 yıldır dövüş sporlarıyla ilgilenen bir başhekim olarak hastanede şiddetle mücadele eğitimleri düzenliyor. Son yıllarda hastanelerde gerginliğin arttığını ve acil servisteki uzun bekleme süreleri nedeniyle hastalar ve yakınlarının sık sık saldırganlaştığını ifade ediyor.
Leverkusen Hastanesi, yaklaşık iki yıldır bu eğitimleri veriyor. İlk olarak acil servis personeline yönelik başlayan eğitimler, şimdi tüm hastane çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletildi. Amaç, güvenlik görevlilerinin gelmesini beklemeden personelin kendini koruyabilmesi.
Kuzey Ren-Vestfalya’da artan şiddet olayları
Polis kayıtlarına göre, 2019 yılında Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki hastanelerde 1.218 şiddet vakası yaşanırken, bu sayı 2022'de 1.705'e çıktı. Bu vakalar arasında darp, hırsızlık ve özgürlüğü kısıtlama gibi suçlar yer alıyor.
Geçtiğimiz günlerde Essen’de altı hastane çalışanının yaralandığı bir saldırı medyada geniş yer bulmuştu. Bu tür olaylar, Leverkusen Hastanesi'nde çalışanlar arasında da tedirginlik yarattı. Acil servis resepsiyonunda görev yapan Alissa Gallo, bu tür olayların ekip arasında sıkça konuşulduğunu ve kendilerinin de benzer bir durumla karşılaşmaktan korktuklarını dile getirdi.
Bıçaklı saldırılara karşı eğitim
Hastanede verilen eğitimlerde personel, fiziksel saldırılara ve boğma girişimlerine karşı nasıl savunma yapacaklarını öğreniyor. Ayrıca, bıçaklı saldırılara karşı da eğitim veriliyor. Busche, bıçaklı bir saldırganı etkisiz hâle getirmenin zor ve tehlikeli olduğunu, bu nedenle ilk kuralın kaçmak olduğunu vurguluyor. Kaçma imkânı olmadığında ise, sopa, sandalye veya giysi gibi nesnelerin kullanılmasını öneriyor.
Çalışanlar, bu eğitimleri faydalı bulduklarını ancak böyle bir eğitimin gerekli olmasının üzücü olduğunu ifade ediyor. Sonuçta, hastanedeki asıl görevlerinin insanlara yardım etmek olduğunu hatırlatıyorlar.
Geri Dön 07 Ekim 2024 Pazartesi Önceki Yazılar