Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Temmuz 2023 Salı

Hastane reformuna eyaletlerden yeşil ışık

Almanya'da hükûmet, modern ve ihtiyaç odaklı hasta bakımı için gerekli reformları başlatma konusunda adım attı.

Hastane reformuna eyaletlerden yeşil ışık

SPD'li Sağlık Bakanı Karl Lauterbach tarafından hazırlanan yeni hastane reformu üzerinde eyaletler anlaşmaya vardı. Hastanelerin yeniden yapılanması konusunda eyalet sağlık bakanları temelde anlaştı. 14 eyalet reform lehine oy kullanırken, Bavyera karşı çıktı ve Schleswig-Holstein çekimser oy kullandı. Lauterbach, "Tekrar odak noktası ekonomi değil, hastalar olmalı" dedi.

Lauterbach: Sağlık sisteminde bir devrim

Hastane reformunu Bakan Lauterbach, sağlık sisteminde bir devrim olarak nitelendirirken, Alman Hastaneler Birliği Başkanı Gerald Gass ise paketin hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Alman Tabipler Birliği Başkanı Klaus Reinhardt ise, federal ve eyalet hükûmetlerinin sağlık çalışanlarını, hastaneleri ve sağlık sigortası şirketlerini yasal bir zeminde sürece dahil etmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Sigorta şirketleri mutlu

Sağlık sigortası şirketleri de sonuçtan memnun. AOK'dan yapılan açıklamada, vasıflı personel eksikliğinin artması ve açıkça görülen kalite sorunları göz önüne alındığında reformun kaçınılmaz olduğu belirtildi. Sosyal Dernek (VdK) ise kliniklerde tedavi kalitesi konusunda hastalar için daha fazla şeffaflık sağlanacak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Reforma göre, hastaneler artık sadece tıbbi vaka sayısına göre finanse edilmeyecek. Bu da hastaneler üzerindeki mali baskıyı azaltacak. Hastanelerin 3 kategoriye ayrılması planlanıyor ve kliniklerin belirli tedavilerde uzmanlaşarak hastaların daha kaliteli bir tedavi alması hedefleniyor.

Lauterbach, 'hastane reformu' ile, yapı ve finansal olarak zor durumda olan birçok hastanenin hayatta kalmasını sağlayacağının altını çizmiş ve bu reformun yapılmaması halinde hastanelerin yüzde 25'inin kapanabileceği uyarısında bulunmuştu.

Ne olmuştu?

Korona pandemisi, birçok ülkede olduğu gibi Almanya'da da sağlık hizmetleri, çalışanlar ve hastaneler üzerinde büyük bir baskı oluşturmuştu. Bu baskı, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası ortaya çıkan enerji kriziyle daha da arttı. Almanya'daki 1.900 hastanenin %60'ı büyük mali sorunlarla karşı karşıya bulunuyor. Hastanelerdeki eski ekipmanlar, personel eksikliği, uzun acil servis bekleme süreleri, düşen tedavi kalitesi ve fazla bürokrasi gibi sorunlar dile getiriliyor.

Geri Dön 11 Temmuz 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN