Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Aralık 2023 Pazartesi

Gessen tartışma yaratan ödülü aldı

Rus kökenli ABD'li gazeteci Masha Gessen, Gazze'deki insani duruma dair değerlendirmeleri nedeniyle tartışma konusu hâline gelen Hannah-Arendt Ödülü'nü aldı.

Rus kökenli ABD'li gazeteci ve yazar Masha Gessen, Almanya'da tartışma yaratan Hannah-Arendt Ödülü'nü, Bremen'in Steintorviertel semtindeki bir salonda düzenlenen küçük bir törenle aldı.

Törene 50 kişi katıldı ve polis, geniş güvenlik önlemleri aldı. Hannah-Arendt inisiyatifi yöneticilerinden Eva Senghaas, etkinliğin küçük formatta ama yoğun olduğunu ve gerçekleşmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ödül neden tartışma yarattı?

Ödülün Gessen'e verilmesi, Gessen'in Filistin ve Gazze ile ilgili yazdığı bir makale nedeniyle tartışmalara yol açtı. Gessen, 9 Aralık'ta yayımlanan makalesinde Gazze'yi, Nazi Almanyası tarafından işgal edilen Doğu Avrupa'daki Yahudi gettolarına benzetmişti. Gessen, konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Gazze, 17 yıldır yoğun nüfusu olan, yoksul, duvarlarla çevrili ve halkın sadece küçük bölümünün kısa süreliğine bölgeden ayrılma hakkı bulunduğu bir kamp, başka bir deyişle gettodur. Venedik'teki bir Yahudi gettosu veya ABD'de şehir içindeki getto gibi değil, Nazi Almanyası tarafından işgal edilen Doğu Avrupa ülkesindeki Yahudi gettosu gibi.

Bu ifadeler, Heinrich Böll Vakfı'nın törene katılmama kararı almasına ve Gessen'in değerlendirmelerini kabul edilemez bulduklarını açıklamalarına sebep oldu. Almanya-İsrail toplumu da Gessen'in makalesine tepki göstererek, Hannah-Arendt Ödülü'nün verilmesinin askıya alınmasını talep etmişti.

Filistinli yazarın ödül alacağı tören iptal edilmişti

Daha önce de Almanya'da, Filistinli yazar Adania Shibli'ye "Küçük Bir Ayrıntı" adlı romanı için verilmesi planlanan ödül töreni, İsrail-Filistin arasında devam eden çatışmalar gerekçe gösterilerek iptal edilmişti.

Frankfurt Kitap Fuarı Direktörü Juergen Boos yaptığı açıklamada, organizasyonun “Hamas'ın İsrail'e karşı barbarca terörünü" şiddetle kınadığını belirterek, "Düşüncelerimiz kurbanlar, yakınları ve bu savaş nedeniyle acı çeken tüm insanlarla" ifadesini kullanmıştı.

Frankfurt Kitap Fuarı ve Avrupa Yayıncılar Federasyonunun ödül törenini iptal etmesinin ardından birçok yayıncı fuardan çekildiğini duyurmuştu.

Geri Dön 18 Aralık 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN