Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Nisan 2024 Salı

FDP 12 maddelik tartışmalı programı onayladı

Almanya’da, hükûmetin küçük ortağı FDP’nin kurultayında, 12 maddelik köklü reformlar içeren 'ekonomik dönüşüm programı' onaylandı. 

Almanya'da Maliye Bakanı Christian Lindner, Hür Demokrat Parti (FDP) kongresinde ekonomik politikalarda köklü değişiklik çağrısı yaptı. FDP'nin Berlin'de düzenlenen kongresinde, partinin "Ekonomik dönüşümün hızlandırılması için 12 madde" içeren reform programı büyük çoğunlukla kabul edildi. Lindner, ekonomik güçlerini artırmazlarsa Rusya'nın Avrupa üzerindeki baskısının artacağı konusunda uyarıda bulundu.

Lindner: Hedef yeniden dünya ekonomisinin zirvesine çıkmak

Lindner, Almanya'nın ekonomik sıralamada son 10 yılda 6'ncı sıradan 22'nci sıraya düştüğünü belirterek, bu durumun acil bir değişiklik gerektirdiğini ifade etti. Hedeflerinin birkaç yıl içinde tekrar dünya ekonomisinde zirveye çıkmak olduğunu söyledi. Ayrıca, Avrupa'nın güçlü olması gerektiğini, aksi takdirde Rusya'nın baskısının artacağını ve Avrupa'nın savunma gücünün artırılmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

"Bürokratik engeller kaldırılmalı"

Lindner, Almanya'nın ekonomik durgunluğu aşmak için akıllı insanlara, bilgiye ve sermayeye sahip olduğunu ancak ülkenin kendi kendine engel olduğunu vurgulayarak, ekonomik reformların ve bürokratik engellerin kaldırılmasının şart olduğunu belirtti. Ayrıca, Almanya'nın Ukrayna'ya olan desteğinin devam edeceğini de ekledi.

Programda neler var?

Onaylanan reform programında yer alan önlemler arasında, çalışabilecek durumda olan ancak iş tekliflerini reddeden kişilere yapılan Bürgergeld (Vatandaşlık Parası) ödemelerinde kesinti yapılması, 63 yaşında erken emeklilik uygulamasının sonlandırılması, 'Dayanışma Ödeneği'nin iptali, 67 yaş üstü çalışanların fazla mesai vergilerinin kaldırılması, 'Çocuk Güvenlik Parası' uygulamasının iptali, yenilenebilir enerjiye devlet desteğinin sonlandırılması ve inşaat fiyatlarının düşürülmesi gibi maddeler bulunuyor. Ayrıca, bürokratik engellerin azaltılması için çeşitli düzenlemelerin yapılması planlanıyor.

Geri Dön 30 Nisan 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN