Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da emeklilere rekor zam - 24 Nisan 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Almanya'da yılda bir cinsiyet değiştirilebilecek - Haftanın Yorumu 29. Bölüm Oktan Erdikmen
31 Mayıs 2023 Çarşamba

Erdoğan’ın zaferini kutlayanları eleştiren Özdemir’e Birlik’ten tepki

Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, Almanya’da gerçekleştirilen kutlamaları “Biraz otoriter politikacının masum taraftarlarının kutlamaları değil” diyerek eleştiren Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir’e tepki CDU/CSU’dan geldi.

Erdoğan’ın zaferini kutlayanları eleştiren Özdemir’e Birlik’ten tepki

Yeşiller Partili Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir’in Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanması sonrası Almanya’da yapılan kutlamalara ilişkin, Twitter hesabından yaptığı “Otomobil konvoyları biraz otoriter politikacının masum taraftarlarının kutlamaları değildir. Bu bizim çoğulcu demokrasimizi reddetmektir. Bu bizim çuvalladığımızın göstergesidir. Bu görmezden gelinemez” paylaşımına Birlik’ten tepki geldi.

“Seçmenlere küfür etmekle hedefe ulaşılmaz”

CSU’lu Avrupa Parlamentosu Milletvekilli Markus Ferber, “Evet, Erdoğan’ın bizden daha iyi ulaştığı çok sayıda Alman-Türk var. Bu durum değişmeli. Ama bu, Erdoğan’ı seçenleri eleştirmekle olmaz. Seçmenlere küfür etmekle hedefe ulaşılamaz” diyerek Özdemir’i eleştirdi.

“Türkleri kovmak mı istiyor?

CDU Dış Politika Uzmanı Johann Wadephul ise, “Özdemir şimdi de Türkleri kovmak mı istiyor?” dedi.

CDU/CSU Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Thorsten Frei da, “Özdemir, bizim çoğulcu demokrasimizin reddedildiğinin açık bir şekilde görüldüğünü dile getirmektedir. Bu, Özdemir’in daha gerçekçi ama ülkemizdeki uyum sorunlarına Federal İçişleri Bakanlığı’ndan daha saf bir gözle baktığını göstermektedir. Göç dalgasının etkilerini açık ve dürüst bir şekilde tartışmanın zamanı çoktan gelmiştir. Şu çok açık; Düzenli göçü gerçekleştirmeliyiz ve ülkeye göçü sınırlandırmalıyız. Şayet uyum yatar, paralel toplumlar oluşursa, bu tüm toplum için bir sorun olur” dedi.

Geri Dön 31 Mayıs 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN