Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Kasım 2023 Cumartesi

Erdoğan Almanya'yı ziyaret etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Almanya'yı ziyaret etti. Ziyaretleri kapsamında mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ve Şansölye Olaf Scholz'la görüştü.

Erdoğan Almanya'yı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün beraberindeki üst düzey heyetle Almanya’yı ziyaret etti. Önce mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier’le görüştü. Bild Gazetesi, bu görüşmeyi “Erdoğan’a soğuk karşılama” başlığıyla gördü.

Ardından Şansölye Olaf Scholz’la 2 saatlik bir akşam yemeği yiyen Erdoğan, yemek sonrası ortak basın toplantısında konuştu. Toplantıdan sonra günübirlik ziyaretini sonlandıran Erdoğan, özel uçağıyla Türkiye’ye geri döndü.

Türkiye'den gelen sığınmacılar ve imamlar

Zeit’ın hükûmet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre; ikili görüşmede, Olaf Scholz, Almanya’da kalma hakkı olmayan Türkiye’den gelen sığınmacıların geri gönderilmesinin hızlandırılmasını istedi. Scholz, bunun için güvenilir bir mekanizme kurulmasından yana. İkili ayrıca, Almanya’nın imam eğitimini genişleterek, Türkiye’den imam atanmasının kademeli olarak sonlandırılması konusunda anlaştı.

Gazze tartışması

Tartışmalı Gazze meselesinde ise öncelikli olarak Gazze’deki insani duruma, Hamas’ın elindeki rehineleri serbest bırakmasına ve bölgesel gerilime odaklanıldı. Scholz, görüşmede, ‘İsrail’le olan dayanışmalarının ve Hamas’ın terörist saldırılarını lanetlediklerinin’ altını çizdi.

Erdoğan ise görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında, “Gazze’de hepimizin önceliği ateşkesin ve insani yardımların engelsiz olarak akışının sağlanmasıdır. Binlerce Filistinliyi şu anda İsrail öldürdü mü, öldürdü. Hastaneleri yok etti mi, etti. İbadethaneleri, kiliseleri vuruyor mu, vuruyor. Ben bir Müslüman olarak bundan rahatsızım” ifadelerini kullandı.

Ukrayna-Rusya savaşı

Görüşmede Ukrayna-Rusya savaşı da masaya yatırıldı. İkili, Rusya’nın Ukrayna karşısındaki agresif saldırılarını acilen bitirmesi gerektiği konusunda fikir birliğine vardı.

Geri Dön 18 Kasım 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN