Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Nisan 2024 Salı

Emekliler yoksul, vatandaş tatili karşılayamıyor

Almanya'da milyonlarca emekli yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Yapılan son araştırmalar ise, halkın önemli bir kısmının, tatil masraflarını karşılayamadığını ortaya koydu.

Emekliler yoksul, vatandaş tatili karşılayamıyor

Alman hükümetinin, Milletvekili Sahra Wagenknecht'in soru önergesine verdiği yanıt, Almanya'daki emeklilik sisteminin ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu ortaya koydu. Buna göre, 45 yıl gibi uzun bir süre emeklilik primi ödemiş olmalarına rağmen, Almanya'daki emeklilerin dörtte biri, yani yaklaşık 1 milyon 400 bin kişi, aylık 1.250 avrodan daha az maaş alarak yaşlılıkta yoksulluk riski altında yaşıyor. Bu rakam, çocuksuz tek bir hane için belirlenen yoksulluk sınırı olan aylık 1.186 avronun hemen üzerinde bir miktarı ifade ediyor.

Durum, 35 yıllık prim ödemiş kişiler için daha da vahim. Bu gruptaki kişilerin neredeyse yarısı, yani 3.8 milyondan fazla emekli, yoksulluk sınırının altında bir emeklilik maaşı alıyor. Sahra Wagenknecht, bu verileri "utanç verici" olarak nitelendirerek, insanların yıllarca emek verdikten sonra yeterli maaş alamamalarını eleştiriyor.

Almanya'nın doğusundaki Saksonya, Brandenburg ve Thüringen eyaletlerindeki durum da benzer. Burada da uzun yıllar prim ödemiş kişiler düşük maaş alıyor. Ancak Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı, emeklilerin gelirinin sadece emekli maaşı olmayabileceğini, bu nedenle verilerin emeklilerin gerçek durumunu yansıtmayabileceğini belirtiyor.

2022 Yoksulluk Raporu'na göre, Almanya'da 14,2 milyon kişi yoksulluk içinde yaşıyor ve bunların çoğu çalışan ya da emekli kişiler. Yoksulluk sınırı, ortalama gelirin yüzde 60'ı olarak belirlenmiş durumda ve bu sınırın altında geliri olanlar yoksul sayılıyor. Özellikle bekar ebeveynler ve 3 veya daha fazla çocuğu olan aileler yüksek oranda yoksulluk riski altında.

Tatil yapmak hayal oldu

Ülkedeki en son araştırmalar, vatandaşların finansal durumunun tatil yapma kabiliyetlerini ciddi şekilde etkilediğini gösteriyor. Avrupa İstatistik Kurumu Eurostat tarafından sağlanan verilere göre, Almanya'da yaşayanların yüzde 22,6'sı maddi imkansızlıklar nedeniyle evden uzakta bir haftalık tatil yapma şansına sahip değil. Özellikle bekar ebeveynler ve büyük aileler bu durumdan olumsuz etkileniyor; bekar ebeveynlerin neredeyse yarısı (yüzde 43,2) ve üç veya daha fazla çocuğu olan ailelerin yüzde 31,3'ü bir haftalık tatili maddi olarak karşılayamıyor.

Bu durumu "utanç verici" olarak nitelendiren Wagenknecht, Almanya'da ekonomik ve sosyal politikalarda köklü değişikliklere gidilmesi gerektiğini savundu. Wagenknecht, mevcut durumun ülkenin ekonomik ve sosyal açıdan gerilediğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Geri Dön 02 Nisan 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN