Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Temmuz 2024 Salı

Elektrikli araçların tamiri çok daha pahalı

Elektrikli araçların tamir maliyetleri, benzinli ve dizel araçlara göre yüzde 25 daha fazla. Alman hükûmetinin 2030 hedefi ise uzmanlarca "ütopik" olarak değerlendiriliyor.

Elektrikli araçların tamiri çok daha pahalı

Alman Sigortalar Birliği (GDV) tarafından yayınlanan verilere göre, elektrikli araçların kasko sigortası kapsamındaki tamir masrafları, benzinli ve dizel araçlara göre ortalama yüzde 25 daha yüksek. GDV, bu yüksek maliyetlerin bataryaların güvensizliğinden kaynaklandığını belirtti.

Batarya güvenliği sorunu

GDV Genel Müdürü Jörg Asmussen, kazalardan sonra bataryaların sıklıkla tamamen değiştirilmesi gerektiğini ve bu sürecin uzun sürdüğünü söyledi. Araçlar, yangın söndürme konteynerlerinde karantinaya alınıyor, bu da tam hasara yol açıyor. Asmussen, tamirciler, çekiciler ve itfaiyecilerin elektrikli araçlara müdahale konusunda daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

2030 hedefi ütopik mi?

Almanya, 2030 yılına kadar 15 milyon elektrikli aracın trafikte olmasını hedefliyor. Ancak, Nisan 2024 verilerine göre, trafikte sadece 1,5 milyon elektrikli araç var. Bu hedefe ulaşmak için her yıl yaklaşık 1,7 milyon yeni elektrikli araç tescil edilmeli. Alman Otomobil Kulübü (ADAC) uzmanları, bu hedefin "ütopik" olduğu kanaatinde.

Alman hükûmeti geçtiğimiz yılın sonunda elektrikli araç desteğini iptal etmişti. Ayrıca, AB genelinde 2035 yılından itibaren içten yanmalı motora sahip yeni araçların satışının yasaklanması planlanıyor.

Geri Dön 23 Temmuz 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN